טיפים לזוגיות עם פער גילאים
דנה
בעיות זוגיות
⌄
שנה טובה,אני בת 26 בעלי בן 45 נשואים שנתיים וחצי יש לנו תינוק בן שנה ו-3 ח'אז בעלי בקושי עוזר לי עם הילד,מה עלי לעשות?אנחנו בכלל לא יוצאים ביחד,מה אפשר לעשות?ודבר אחרון שממש מציק ליהוא כל שישי שבת וחגים משחק רמי עם המשפחה שלו ושוכח שיש לו עוד משפחה אני ממש מיואשתאשמח לקבל עזרה
ד"ר אורן חסון
סבלנות היא שם המשחק, וחתירה ליעד
⌄
דנה יקרה,
בדרך כלל בפערים כאלה של גיל, הגבר מרגיש שהוא יודע מה הוא רוצה ,שהוא יודע מה טוב יותר, ושכבר אי אפשר לשנות אותו. החשיבה הזו לבדה, ואי הסימטריה בהערכה שלכם את מקומכם בזוגיות, מפריעים ליצור שינוי. זה אפשרי, אבל קשה יותר. בודאי שלא תצליחי לעשות זאת בדרך של הסברים ותוכחות, כי הוא משוכנע, כנראה, שהוא מה שהוא, ושהוא לא רוצה "שתשני" אותו.לכן, הדרך הנכונה והיעילה ביותר לשנות היא בדרך של הרבה סבלנות, בחיזוקים חיוביים כשהוא זוגי יותר (הבעת חיבה בסיסית, כמו חיוך, נגיעה, נשיקה, "תודה"), שתתן לולהרגישמועיל יותר כאשר הוא מועיל יותר, ובכך טוב יותר עם עצמו. וכשהוא לא בסדר, להסתפק באמירה קצרה, לא פוגעת, ולא תמיד מיידית (לפעמים גם יום אחרי), שזה לא היה בסדר, ושנפגעת מאותה אמירה או מעשה, ולא להכנס לויכוח אחרי. את לא רוצה שהוא יודה בכך. כלומר, את רוצה, בודאי, אבל אם תנסי להשיג הודאה, תשיגי בדרך כלל את ההיפך, שזה ריחוק והתחפרות בעמדתו. לכן – סבלנות היא שם המשחק. תשיגי עם זה יותר, ויותר מהר.