טיפים לזוגיות: מענה לשאלתך

תאריך פנייה: 07.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
tal
בייאוש
07.12.2006 • 20:06

שלום
!אני נשואה כ- 8 שנים לי ולבעלי יש ילד בן 4 ואני בחודש תשיעי , הבעיה היא שלבעלי יש חברים לא נשואים או גרושים , ולבעלי יש "תחביב" לשבת איתם בפאבים ולשתות.לאחרונה זה קורה בתדירות גבוהה ולעיתים הוא חוזר מעט שיכור הביתה. אני מאודכועסת ואמרתי לו שירגיע קצת בבילויים מסיבות שאני לא רוצה שישתה הרבה , סיבות כלכליות , ואחריות - הוא יודע שהלידה קרבה ואני ל רגע צריכה ללדת לכן הוא צריך להשארפכח . אבל זה כאילו שאני מדברת לקיר. אני אוהבת אותו מאוד והוא אותי ואני יודעת שהוא מעט בלחץ עכשיו אבל זה לא מצדיק את ההתנהגות שלו והוא מודע לזה שהוא לא מתנהג באחריות אבל עדיין ממשיך בשלו. אמרתי לו שאולי ילך לאיזה ייעוץ אבל הוא מסרב ואני מיואשת ומפחדת שהמצב ידרדר. מה עליי לעשות ? האם לאיים בגירושים? אני מפחדת , ובמיוחד שאנו מצפים לילד?

ד"ר אורן חסון
בחוכמה
09.12.2006 • 11:13

טל יקרה,
שאלתך דומה מאד לשאלתה של נעמי, שלוש שאלות מתחת. לכן, אני מפנה אותך לתשובה שלי שם. אבל בדיוק לכן, אל תשלחי אותו לייעוץ, כי הבעיה היא לא שלו אלא שלכם. אם תשלחי אותו לבד לייעוץ, הוא לא יילך כי יש בזה הודאה בוטה מדי שהוא לא בסדר, וזה יהיה לו קשה, כנראה, לבצע וגם לקיים זוגיות שבה הוא מרגיש טוב. לכן, אם כבר ייעוץ, אז ייעוץ זוגי, והסיבות תמצאי בתשובתי לנעמי. ואל תאיימי בגרושים אלא אם את משוכנעת שאת גם רוצה לבצע אם לא יהיה שינוי. וממילא, עוד מעט תראי אם הוא מצליח לעמוד במשימות החדשות שיוטלו עליו. רק השתדלי, לאחר הלידה, בעיקר לעודד אותו בחיזוקים חיוביים, ולא לייאש אותו בכעסים שיבואו לך בקלות, אם תצפי לגרוע מכל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083