יחסים: מתי כדאי לומר 'לא'

תאריך פנייה: 07.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורית
מה עושים?
07.12.2006 • 21:44

שלום.
לפני חודשיים הכרתי בחור לא יהודי (בעת טיול בחו"ל). התאהבנו ובילינו חודש נפלא. לפני כשבוע התגלה לי שהוא גרוש (מזב שנתיים)עם שני ילדים, ושלא רכש אף מקצוע לחיים ועובד בכל מיני עבודות מזדמנות. אני בחורה מאוד שאפתנית, מסיימת תואר שני ובעלת עסק עצמאי. אני מאוד מאמינה באהבה שלנו אך הידיעות האחרונות גורמות לי חוסר מנוחה. דובר על כך שהוא יבוא לארץ בעוד מספר חודשים ויגור איתי. אני כבר בת 30 ורוצה ילדים ולא יודעת מהיכן יגיע הכסף ומה יהיה בעתיד. אשתו לא נותנת לו לראות את הילדים והוא ממילא תיכנן לעזוב את המדינה. אני מרגישה שאולי זה בשבילו פיתרון מאוד נוח לבוא לגור איתי ומרגישה ממש חסרת אונים עם המצב החדש. יש לציין שהסתדרנו מעולה והאהבה היתה בשמיים. ורק כשנודעו לי הדברים התחילו כל המחשבות והחקירות. קשה לי לקבל את העובדה שבן אדם לא רכש מקצוע/למד/רכש התמחות בתחום מסויים. אני כ"כ שונה ומצד שני כ"כ התחברתי לטיפוס הנ"ל. מה עושים???תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
ללא ייסורי מצפון, עד כמה שאפשר
09.12.2006 • 11:20

אורית יקרה,
את יכולה להתחבר לגבר באופן מדהים בכל המימדים החשובים, פרט לאחד, והאחד הזה יעיב על כולם ויהרוס לך את היחסים איתו. כך שאת חייבת להיות הרבה יותר מפוכחת בעניין הזה. תארי לעצמך שאת מתחברת לגבר נפלא בכל הרמות, אבל לא נמשכת אליו. או שכן נמשכת אליו, אבל הוא מחובר מדי לאמא הנוראית שלו, או שהוא נפלא בכל העניינים, אבל הוא מתייחס אלייך בזלזול. זה לא משנה מה מכל הדברים לא עובד, אבל ברגע שזהו משהו קריטי שלא עובד באופן בסיסי, היחסים לא יתפקדו. וברור לך שאם הוא יגיע הנה ללא השכלה, ללא ידיעת השפה וכאזרח זר, הוא יהיה לחלוטין תלוי בך.ורק, בבקשה, אל תרגישי חסרת אונים. מותר לך להגיד "לא", למרות האהבה שלך. את חייבת לאהוב את עצמך יותר. זו החלטה שלך, ואת יכולה לעמוד מאחוריה אם רק תרצי. המושכות בידייך, והבחירה בידייך, כך שאת כלל וכלל לא חסרת אונים. את רק צריכה להיות קשה, כשצריך, למרות שזה קשה לך. אם לא תהיי קשה, עלול להיות לך קשה אחר-כך הרבה יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083