טיפים לזוגיות: מה מצפה לך?
המבולבלת
אני לא אוהבת את אמא שלו.
⌄
שלום
ד"ר,אני ובן זוגי בשנות ה20 המאוחרות,הקשר רציני וארוך (אבל לא גרים יחד,אלא עם ההורים) .הבעיה היא שאני לא אוהבת את אמא שלו,שלא לומר מתעבת אותה..היא "טיפוס" האמא הפולניה הידועה לשימצה.היא נוהגת לצעוק בבית גם כשאני מתארחת אצלהם ואפילו על בן זוגי ועוד בפניי!.זה חסר טאקט לחלוטין וגורם לאי נעימות.האם לשתף את בן זוגי בתחושותיי ?מה יהיה כשנתחתן יום אחד? מעכשיו אני חוששת :(
ד"ר אורן חסון
לדעת את מה שצפוי
⌄
המבולבלת יקרה,
אין לך יותר מדי מה לחשוש. סביר והגיוני שמה שקורה היום, ימשיך לקרות גם כאשר תתחתני יום אחד.אני מניח שאתם גרים אצל הורייך, ולא אצל הוריו. ייתכן שבאיזה שהוא אופן זה מלחיץ אותה, ואולי כשתגורו לבד יהיה שיפור מה. אבל אל תסמכי על זה. את יכולה לדבר עם בן זוגך על זה. אלא שאני בטוח שגם הוא מודע לזה ולא אוהב את זה. ובכל זאת, זכרי שזה הבית שלו. הוא רגיל לזה, וסביר שהוא לא יאהב ביקורת. אם את רוצה לדבר איתו על זה, עשי זאת בעדינות, והיי מוכנה לכך שהוא יגן על הוריו גם אם הוא חושב אותו הדבר גם בעצמו. זה אחרת כאשר מתקיפים את הבית מבחוץ, וכאשר עושים זאת (הוא עצמו) מבפנים.כאשר תתחתנו, דאגי לשמור גבולות ברורים בין מה שמותר ומה שאסור, בין כמה להיות וכמה לא (זו ההגנה שלך על הבית ועל עצמך), וגם זכרי לשמור על איפוק, כי הנטייה של בן הזוג שלך "לשמור על הבית" היא נטייה טבעית. עם הזמן, "הבית" יהיה יותר הבית שלכם. עם הזמן, כאשר הוא לבדו אצל הוריו, הוא "ישמור על הבית" כשהוא שם, כלומר, על הבית שלך ושלו, אבל הוא יעשה זאת ללא ספק טוב יותר כאשר הוא לבד. רוב האנשים נוהגים כך, כי בפנייך הוא יצטרך "להגן על הבית" ההוא... ויהיה לו ניגוד אינטרסים כאשר שני הבתים שלו יהיו ביחד, ובקונפליקט.
המבולבלת
לדעת את מה שצפוי
⌄
תודה רבה לך, רק יש טעות- כל אחד גר עם ההורים שלו,בגלל ששנינו סטודנטים אז אין תקציב כרגע לגור יחד.