יחסים עם ההורים: גבולות ורגשות
dganit
אמא שלי
⌄
אני בת 30 נשואה+ ובשנתיים האחרונות החל משבר משפחתי בעקבות בגידות של אבי באימי.אימי מאוד נפגעה והיה לה מאוד קשה ולכן בחרה להאחז בי ולספר לי את כל המעשה אך מבלי שאבי ידע שעשתה כן.אבי לא יודע שאני ואחותי יודעות.אני מוצאת את עצמי נוטרת טינה עצומה לאימי שלכל אורך הדרך (כולל בילדותי) תמיד הרגישה שאם יש לה עול היא יכולה להוציא אותו על בני משפחתה.האופן שבו היא עירבה אותי מבלי שאבי ידע זה שימוש בי לצורך נקמה באבי.והיא לא משתפת חברות או אף אחד אחר כי מבחינתה ההצגה חייבת להימשך.אין ספק שאבי, שפעם מאוד הערכתי אותו, נראה לי עכשיו באור אחר לגמרי אבל אסור לי להתעמת איתו כמובן ולשמוע את הצד שלו בכל הסיפור.אני חייבת להעיד על הטעות שלי שלא ידעתי להעמיד את אימי במקום ולדרוש שהיא לא תערב אותי באופן כזה.לפני כשבועיים אימי היתה בביתי ונכנסה למין אמוק בו אמרה לי 'אני אפס'...וכד'מאותו רגע אני פשוט רוצה שתתרחק ממני, כל פעם שהיא מתקשרת אני מרגישה לחץ בבטן והרגשה ממש לא טובה.אני לא מעריכה אותה כלל וזוכרת היטב איך התקפות הזעם שלה וחוסר השליטה העצמית ליוו אותי גם בילדותי .אימי היא עול בעיני.אשמח לכל עצה.
ד"ר אורן חסון
לא צריכה לבחור בין אמא לאבא
⌄
דגנית יקרה,
אמא שלך לא היתה צריכה להכניס אותך אל מה שבינך לבין אביך, אבל צריך להבין שעשתה זאת מחולשה, ומכך שהיתה צריכה מישהו לדבר איתו ולהתחזק דרכו, ואולי אפילו גם מישהו לנקום דרכו נקמה קטנה. כשאמך אומרת לך "אני אפס", היא מצפה שתכחישי. כל הסיפור הזה קשה לך. היא היתה קשה לך כאם כשהיית ילדה, מה שמקל עליך אולי אפילו להבין את אביך בבגידתו, למרות שזה מנוגד להשקפת העולם שלך. כך נכנסת למערבולת רגשית ומוסרית שלך, כי מי שטוב פועל רע, ומי שרע פועל טוב, והעולם מתבלבל לך.הצד השני הוא כמובן שעל פי סולם הערכים שלך, כשאמא שלך במצוקה, את מחוייבת לעזור לה. והפער הזה, שבין העובדה שהיא הופכת לך את עולמך ואת מרגישה רע עם זה, לבין הצורך להקל עליה, גם הוא יוצר אצלך פער בין שני צרכים בעלי ערך. זה שאומר לך לשמור על עצמך, וזה שאומר לך לשמור על אמא שלך.את עדיין יכולה לומר לה שאת לא מרגישה שזה המקום שלך לשמוע עניינים מסוג זה שבינה לבין אביך. אבל אל תגידי לה רק את זה. תגידי לה שהיא חייבת למצוא לעצמה מישהו לדבר איתו. זה יכול להיות חברה, וזה יכול להיות טיפול מקצועי. אבל תבהירי לה שזה הכל חוץ ממך. את לא רוצה ולא צריכה לבחור בין אמא לאבא.
dganit
תודה על התשובה, עזרת לי.
⌄
(הודעה ללא תוכן)