טיפים לזוגיות: איך להתמודד עם בעל קשה

תאריך פנייה: 26.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רוזה
בעל קשה
26.03.2006 • 11:50

אני נשואה כבר 5 שנים.אוהבת את בעלי מאוד. הוא בחור חכם שנון פיקח ומקסים.הבעיה היא כשאנחנו מתווכחים והוא במקום להגיד את שעל ליבו פשוט מקלל ושותק.ואז הוא יכול לשתוק ימים - פעם אחת שבוע ימים.אני מתחרפנת מזה - אני לא אוהבת לריב - אבל אם כבר רבים אז צריך גם לגמור את הריב ולא עם פרצופים.בכל פעם שאני מעירה לו על כך אז הוא אומר לי שהוא מעדיף לשתוק עד שהכעס שלו יחלוף מאשר להגיד דברים שהוא יצטער אליהם אחר כך.אני לא יודעת מה עדיף אבל נורא קשה לי עם זה.מה לעשות ????????

ד"ר אורן חסון
אשה חכמה לבעל קשה
27.03.2006 • 01:52

רוזה יקרה,
במידה מסויימת בעלך צודק. אם הוא מבין שקשה לו לשלוט בכעסים שלו, ושיש לו נטייה לקלל ולומר דברים שיזיקו לזוגיות שלכם, מוטב לפעמים לשתוק מאשר להסלים את המריבה. זו, אגב, אחת הסיבות הנפוצות להסתגרות של בני בשתיקה, בעת מריבה. ולפעמים, הדרך להפסיק את השתיקה שלו היא לרדת מנושא הויכוח, לבוא אליו שעה-שעתיים אחרי בחיבוק, ולהגיד שהנושא לא חשוב עד כדי כך, ולרכך את הכעס שלו.אני מניח שאת חושבת עכשיו על זה שלפעמים הנושא כן חשוב, ואפילו מאד חשוב, ולפעמים גם הוא לא בסדר אז למה שאת תתנצלי או תהיי היוזמת בהשלמה ביניכם, אבל השאלה היא אם זה באמת חשוב עד כדי כך, ואם חשוב לך יותר להיות צודקת או להיות חכמה (קלישאה, אבל אם להיות חכמה פרושו לפתור את הבעיה בשיחה שאינה טעונה כעסים וטענות, אלא כזו שפותרת את הבעיה עצמה ולא בעיות של כבוד ושליטה), עדיף להיות חכמה, לא?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083