מה עושים כשקשה להיות בזוגיות?
ג'ודי
עבר הווה ועתיד
⌄
אני בת 19+ נשואה +ילדה בת כמעט שנתיים.לפהי כחצי שנה בעלי סיפר לי שבילדותו (...הוא יותר גדול ממני) הוא ניצל מינית את אחותו.כשהייתי קטנה גם אני נוצלתי מינית.מאז אנחנו קצת בברדק (שנינו בטיפול פסיכולוגי)והבעיה העיקרית היא ההתמודדות מול המשפחה שלו שהם אנשים מאוד קשים ומחפשי מריבות. (אני באה מבית שהכל בדיוק הפוך. טונות של אהבה.)כרגע- אחותו ובעלה לא מדברים איתנו. עוד אחות אחת מושפעת מהשניה ויש לה מלא טענות נגדנו (למרות שהיא לא יודעת למה אנחנו לא בקשר)ואתמול האחות שלו סיפרה לאמא שלו הכל ועדיין היא לא דיברה איתנו.בכל אופן- לי ממש נמאס מהמשפחולוגיה המתוסבכת שלהם, ואני מתחילה לתהות אם בעלי היקר מגיע עם המשפחה שלו כעיסקת חבילה- האם זה בכלל שווה לי. ואני כבר בכלל לא בטוחה שכן.הבעיה שאני נורא מרחמת עליו כי הוא לבד ואני לא יכולה להשאיר אותו ככה עכשיו. מצד שני זה עולה לי בכאב רב. (המעורבות במשפחה כזאת דפוקה)לגמרי נמאס לי ואני מתה ללכת!
ד"ר אורן חסון
להיות איתו כי את רוצה להיות איתו
⌄
ג'ודי יקרה,
אם את רוצה להמשיך להיות איתו, אין לך ברירה. הוא מגיע כעסקת חבילה, עם העבר ועם העתיד שלו. בדיוק כמו שאת מגיעה אליו כעסקת חבילה, על השפעות הניצול המיני שלך.אבל היות שאתם מטופלים אצל פסיכולוג, לא ברור לי מדוע את חושבת שאני יכול בתשובה אחת לעזור לכם יותר מאשר הפסיכולוג/ים שלכם שמכיר/ים אתכם הרבה יותר טוב ממני? בסופו של דבר, אחת התשובות שאת צריכה לקבל בטיפול היא מה טוב לך, ואם עדיף לך להשאר במסגרת הזו או לא, ואולי לפני כן, מה הסיכוי של בן זוגך לצאת מזה, ולהיות לך בן זוג ראוי. ועוד שאלה היא מדוע המשפחתולוגיה המסובכת שלו בכלל משפיעה עליכם? אם תתנתקו שניכם מהמשפחה שלו, לפחות במידה שתקטין את הלחץ עליו, לא תצטרכי לרחם עליו, ואולי תוכלי להיות איתו כי את רוצה להיות איתו.