טיפים להתמודדות עם קנוניה בקרב חברות
עדנה
חברות בעבודה
⌄
מה שלומך?בזמנו שוחחתי איתך לגבי החברות בעבודהבגלל הפירגון שאני זוכה מהממונים אז כל הבנות מחרימות אותי ללא כל סיבהלמקרה של היום ואולי בלי קשר לממונים שליעובדת מסוימת החליטה שהיא לא נעוניינת בשום קשר עימי כששאלתי אותה אם פגעתי או עשיתי לה משהו אז היא השיבה שלא עשית לה כל רע אלא פשוט החליטה שלא לדבר עימי יותרמיותר לציין שהייתי בשוק אבל אמרתי לה שכנראה יש משהי שמסיתה את כולם והיא לא ענתהאני חייבת לציין שמדובר בעובדות אשר הן אמהות לילדים וזה פשוט לא ברור לי איך כך מתנהגים כךאנא כיצד אני אמורה לנהוג
עדנה
חברות בעבודה
⌄
יש לציין שאותה העובדת נחשבת לאחת עם הישגים נמוכים לא הכי מקובלת בעבודה ובחברה בפרטולכן תמוה בעיני שהיא מחליטה בכלל לומר לי לא מעוניינת לדבר איתךוכך בדרך זומה עוד ועוד עובדות מצטרפות אליה ומנתקות קשר עימימצד אחד אני אומרת לעצמי שאני לא צריכה אותן ויש עוד אחרות אבל מצד שני זה מצב לא נעים ומרגישה לפעמים לבד
ד"ר אורן חסון
ידע הוא כוח
⌄
עדנה יקרה,
אם את חושדת שיש קנוניה נגדך, בלחץ של אחת הבנות או יותר, יכול להיות שכדאי לך לתפוס את החוליה החלשה מבין העובדות שאינן מדברות איתך, ולברר מה באמת קורה. העניין הוא שאף אחת כנראה שלא תדבר איתך כאשר כולן רואות. אני מציע לך לנסות לדבר עם מישהי כזו שאינה באמת נגדך, אולי כמו זו שהזכרת כאן, שאמרה שלא עשית לה כל רע. נסי לנצל הזדמנות שאתן לבד ואף אחד לא רואה, או שתטלפני אליה הביתה ותציע לה להפגש באיזה מקום, אצלך, אצלה או בבית קפה כלשהו, או בגן שעשועים עם הילדים, ולדבר בלי שאף אחד יידע. ותבטיחי לה שלא תספרי מהיכן את יודעת את מה שאת יודעת. אולי תדעי קצת יותר ממה שאת יודעת עכשיו.ואולי, אם את לא מצליחה לעשות את זה, תפעילי את אחת החברות שלך, שהיא תבדוק במקומך מה קורה. ידע הוא כוח, ועכשיו את נמצאת במצב של חוסר ידיעה. נסי לדעת יותר, ואז לחשוב אם את בכלל רוצה לפתור את הבעיה, אולי דרך הממונים, או בעימות ישיר עם זו שנגדך (וגם פגישה כזו אפשר לעשות בנפרד, כשאף אחד לא רואה, בדיוק כפי שכתבתי קודם, ואם תצליחו להבהיר את הדברים כראוי, ותגיעי עם רצון טוב, אולי תהיו חברות בסוף), או בכלל להניח לזה, כי זה אולי לא כל כך חשוב, ולא מצדיק עימות. כפי שאת רואה, יש הרבה מאד אפשרויות, ואת צריכה לבחור מתוכן את זו שאת חושבת שהיא הטובה ביותר, או לבחור אחרת שתחשבי עליה לבד, שתהיה טובה עוד יותר.
עדנה
ידע הוא כוח
⌄
בא נצא מתוך הנחה שאין קנוניה נגדיאיך זה שבחורה שנחשבת לאחת שלא אוהבים אותה בקרב הבנות ועם נתונים נמוכים הן בחיצוניות שלה והן בהשגים שלה מעיזה לומר לי אני לא רוצה לדבר איתך יותראנא הסברך