דיאלוג בזוגיות: פתרון למשבר

תאריך פנייה: 18.12.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מיכל
חוסר חשק מיני
18.12.2005 • 23:17

רציתי להוסיף כי לבעלי בתקופת שבה הוא היה רווק היה לו ניסיון מיני רב .ניסיתי לדבר איתו על כך לפי מה שהצעתה אבל הוא לא מוכן לשתף פעולהאני ממש מרגישה דחויה והטחתי בפניו שאני רוצה להתגרש אבל הוא לא מוכן בכל תוקףאני עדיין מנסה להבין איך גבר מעל לשנה לא מקיים יחסי מין עם האישה שהוא ישן איתהאולי הוא בוגד בי ? או אולי הוא הומו? אני כבר לא יודעת מה לחשוב אבל זה מערער לי את הבטחון העצמי ומה יהיה שיהיו ילדים?....כרגע לקחתי בגדים ועזבתי את הבית להורים שלי וכבר שבוע שלא דיברנו הוא לא מתקשר וממש לא אכפת לו? אני ממש מתוסכלת אני א יודעת מה כבר עליי לעשות כדי לעורר אותו?

ד"ר אורן חסון
דיאלוג
19.12.2005 • 23:10

מיכל יקרה,
אנא, בבקשה, פליז... כאשר את מוסיפה נתונים למכתב קודם, כתבי לפחות לאיזה תאריך את מתייחסת, כי הכינוי מיכל הוא כינוי נפוץ.בכל אופן, מצאתי את ההתכתבות הקודמת שלנו, וראיתי ששלחת תגובה שלא ראיתי, כי היא היתה כמה ימים לאחר שהדף התגלגל לאחור. הנה הקישור לשם:http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=850574אין לי הרבה מה לכתוב לך, במצב הידע הנוכחי שלי, מעבר למה שכתבתי לך שם, ואנא קראי זאת שוב, ואם צריך אז שוב ושוב, כי התגובה שלך כמעט שלא מתייחסת לזה. מה שבטוח הוא שאם אתם לא מדברים, שום דבר לא ישתנה. לכן, במקרה הזה לפחות, התנתקות אינה פותרת את הבעיה, אם כי היא יוצרת מסר ברור שלך, שאת רואה בדחיה הזו משהו שהוא מאד חשוב לך, עד כדי נכונות לפרידה. זו לקיחת סיכון, ממש כמו האיום שאיימת עליו שאת רוצה להתגרש. לא ברור לי מדוע הוא לא רוצה להתגרש, וגם לא ברור לי מדוע הוא לא נמשך אליך. אם מה שאת עושה לא עובד, אני חושב שלא תהיה ברירה אלא להגיע ליעוץ זוגי, לפחות כדי ליצור דיאלוג ביניכם, מה שלא עובד אחרת. ואם תלכי ליועץ זוגי שיהיה מוכן לקבל גם כל אחד מכם בנפרד, יכול להיות שהוא יהיה מוכן יותר לעשות זאת. אני חושב שהוא בלחץ, אולי גם מנסה להסתיר משהו, ולכן האפשרות לשוחח עם יועץ זוגי בנפרד ובאופן דיסקרטי, יכולה אולי להקל עליו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיכל
חוסר חשק מיני
19.12.2005 • 23:32

שלום .
..בהמשך להתכתבות בינינו מתאריך 18.12.06אני מנסה לשכנע אותו שנלך ליעוץ זוגי אבל הוא לא מוכן בשום אופן!!כבר ניסיתי הכל עזבתי את הבית אפילו איימתי בלהתגרש ..(שגם את זה הוא דחה בכל תוקף) והוא פשוט לא מבין !! מה כבר עלי לעשות??מה הוא מסתיר ממני? ולמה הוא רוצה להשאר נשואים למרות שאין ביננו יחסי מין בכלל!!יכול להיות שאין לו חשק מיני בכלל?אני מוכנה לקחת סיכונים ולעשות כל מה שצריך ....

ד"ר אורן חסון
לא אמון מלא, ולא לחצים משמעותיים
21.12.2005 • 23:22

מיכל יקרה,
אני לא יכול, על סמך מה שכתבת, לקבוע אם יש לו חשק מיני או לא. אני גם לא יכול לקבוע אם הוא הומוסקסואל או לא. לכן, לא בכך אני יכול לעזור לך. כתבתי לך כבר מה את כן יכולה לעשות, ולא עשית. במקום זה, אתם כרגע משחקים משחק שבו את אומרת שאת רוצה להתגרש, והוא אומר שלא, ושום דבר לא קורה חוץ מזה שאת לא בבית. הלחץ שלך עליו כנראה אינו מספיק כדי להביא אותו ליעוץ. ללחוץ יותר, אולי פרושו לעשות צעדים ממשיים בכיוון של גרושים, אבל אני לא משוכנע שאת באמת רוצה את זה (ואולי הוא מרגיש את זה; יכול להיות שמתוך נסיון העבר הוא כבר יודע שלא תעשי צעד משמעותי יותר). ללחוץ יותר, אולי פרושו להפעיל את בני משפחתו, כדי להביא אותו ליעוץ זוגי. וכפי שאמרתי, כדאי שתגידי לו שתלכו ליועץ זוגי שגם יהיה מוכן לראות כל אחד מכם בנפרד, כחלק מהתהליך. את צריכה להבין מה מפחיד אותו, כדי להבין מדוע הוא אינו מדבר, ולהקל עליו לדבר. את צריכה גם לנסות להבין מדוע אין ביניכם מספיק אמון, כדי שיהיה מוכן לספר לך מה מפריע לו. ואת אף אחד מהצעדים האלה לא הצלחת לעשות. זה החלק שלך בכשלון הזוגיות, ומבלי להכיר אותך מקרוב, ואולי גם מבלי להכיר אותו מקרוב, קשה לי להעריך עד כמה המשימה הזו אפשרית. אין ספק שהיא קשה. אבל בסופו של דבר, אם לא תדעי לעשות אף אחד מהדברים האלה, תצטרכי להחליט אם את נשארת עם החיים האלה ועם בן זוגך כפי שהם וכפי שהוא, או עוזבת אותם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083