טיפים להתמודדות עם עייפות זוגית
רינת
בעל עייף ואדיש
⌄
שלום,
אני נשואה מזה 15 שנה + ילדים, בעלי אדם מאוד טוב, עוזר, מתחשב אך אדיש מאוד ועייף כל הזמן, כמו רובוט צריך להפעיל אותו וליזום עבורו. הוא עובד הרבה שעות בחוץ תחת כיפת השמיים ואני חושבת שזו הסיבה לעייפות שלו ואת זה גם הוא אומר.אני רוצה לצאת יותר, לבלות יותר ולשכב איתו יותר ולו אין תמיד כוח, הוא דואג להזכיר לי שהוא אוהב אותי ואני יודעת את זה, מחמיא לי, עוזר כשאני מבקשת ממנו בעבודות הבית ובאמת בעל ואבא מאוד טוב אבל אני רוצה ממנו דברים אחרים. אני בת 40 והוא בן 55, יכול להיות שהוא בגיל שכבר "פרש" לחיים אחרים? רגועים יותר? שלוים יותר? למרות שהוא תמיד היה כזה אבל זה רק הולך ומחמיר, באמצע שיחה נעימה בינינו או באמצע סרט הוא פשוט נרדם. מאוד קשה לי עם זה ואני פוחדת שזה יגרום לי לבגוד בו ולפזול לכיוונים אחרים (כבר התחלתי לחשוב על כך ברצינות) ולא משנה כמה אשוחח איתו על כך וכמה אבקש שינסה להשתנות ולו בקצת עבורי וגם אם זה קורה זה מחזיק בדיוק יומיים.מה ניתן לעשות? תודה.
ד"ר אורן חסון
בעיות שינה או "עייפות החומר"?
⌄
רינת יקרה,
מכיוון שעושה רושם שהגורם המגביל הוא העייפות שלו, צריך לבדוק איך להקל על זה. האם אלו שעות העבודה שלו? אופן השינה שלו? שעות השינה שלו?שילך קודם כל לבדוק עם רופא המשפחה שלו את האפשרויות, ואם יש צורך, גם למעבדת שינה.ואם מדובר אכן רק בשעות עבודה - דברי איתו על חופשות יזומות באמצע השבוע. אפילו פעם בשבוע חזרה מוקדמת הביתה למנוחה ושינה קצרה לפני בילוי בחוץ או בבית, יכולה לעשות פלאים. זה פתרון טכני, רק שהוא צריך להסכים לו. אבל התחילו קודם כל לשלול את העניינים הרפואיים.