דימוי עצמי נמוך: מה עושים?
מתוסכלת
דימוי עצמי נמוך....
⌄
אני בחורה נאה בת 28 עם משקל עודף. לאחרונה עניין המשקל התחיל להפריע לי מאוד והבנתי שהוא גם גורם מפריע בהכרות עם גברים ולכן שיניתי גישה והתחלתי דיאטה וספורט מבוקרים ואכן התחלתי לרזות. עד לפני כמה חודשים היה לי חבר במשך 3 שנים והקשר היה נהדר וטוב ולא הפריע לו עניין המשקל - הוא אהב אותי מאוד ואף דיברנו על המשכיות אך לצערי היו ביננו כמה פערים שלא ניתנו לשינוי וניפרדנו.אני מאוד רוצה לעבור הלאה ולהכיר את הזיווג שלי ויצאתי פעמיים לדייטים כושלים והרגשתי מייד שלמרות שבשני המקרים אמרו שאני יפה ומושכת, הם נתנו חשיבות רבה למשקל עוד לפני שהספיקו להכיר אותי באמת וזה מאוד העציב ופגע. אני לגמרי מבינה שרושם ראשוני בדר"כ הגורם הקובע אצל רוב האנשים אך זה מאוד מתסכל ואני מרגישה שהדימוי העצמי שעד לאחרונה היה די גבוה הולך ודועך וקשה לי . אני חוששת לצאת לדייטים חדשים מכיוון שלא רוצה לחוות כישלון אך אני מאוד רוצה למצוא את הזיווג ולהתחתן ולכן אני תוהה איך לשנות גישה על מנת לחוות הצלחה בדייטים הבאים?
ד"ר אורן חסון
הרגש, המדדה באיטיות בעקבות הידיעה
⌄
מתוסכלת יקרה,
אולי יקל עליך ואולי לא אם אומר לך שהנסיון שלי עם מטופלות שעברו "מהפך" מראה שגם לו היית מגיעה כבר היום לגיזרה דקיקה, סביר מאד שהדימוי העצמי הנמוך שלך היה נמשך. יש פער, שיכול להיות משמעותי מאד, בין הידיעה וההבנה המודעת, הקוגניטיבית, שאת נראית נפלא, לבין החלק הרגשי שבך, שזוכר את הפגיעוּת ואת העלבונות, ולכן מקשה להשתחרר מהדימוי הנמוך. התקדמות החלק הרגשי איטית יותר. זה נכון באותה מידה כלפי שיפור של מראה פיזי, בכל דרך שהיא (כן, כולל ניתוחים פלסטיים – ומכאן, כנראה, גם הצורך להפגין את המימדים החדשים, כדי לנסות ולשקם את התדמית הפגועה, יותר מאשר להשוויץ בדמות החדשה), וכלפי שינוי תדמית אינטלקטואלית, לכאלו שהיו תלמידים גרועים בבתי הספר, ומצטיינים באקדמיה מאוחר יותר, ובעיקר אם היו להם לקויות למידה שלמדו להתגבר עליהן.מה שאני מנסה להגיד לך הוא שהתדמית העצמית שלך לא בהכרח קשורה להווה, אלא סביר שהיא קודם כל קשורה לעבר. ולכן את נפגעת הרבה יותר מהערות בנושא זה, מאשר מוכנה לקבל מחמאות בהבט היופי והמשיכה שלך. סקסיות הוא בעיקר תוצאה של התדמית הפנימית שלך, ולא של המידות העגלגלות שלך (ובמשפט האחרון, אם המילה "עגלגלוּת" תפסה מקום רב יותר אצלך מאשר המילה "סקסיות", זו תוצאה של הפגיעוּת שלך, המרכיב הרגשי שאת צריכה לשקם). יש נשים מלאות רבות שהן סקסיות להפליא. וכדאי לדעת גם שלמרות שהתדמית הכוללת בתקשורת היא של רזה = יפה ומושכת, גברים רבים נמשכים לנשים מלאות דווקא. ומכאן, שאת צריכה להמשיך ולחפש את מה שאת רוצה לעצמך, ומרגישה בו נוח ובריא. כי ממילא, ומסיבות שונות ומשונות לפעמים, אף פעם לא תמצאי חן בעיני כולם. שלא זה יטריד אותך.