טיפים להתמודדות עם חרדות בזוגיות
מאי
שוב נו, חוסר אמון.
⌄
שלום
ד"ר חסון.אני בטיפול מזה חצי שנה. הייתי אדם דיי אטום רגשית בעבר וקרה שהתאהבתי.תמיד ידעתי באיזשהו מקום שאני מאוד רגישה בפנים ולכן אטמתי כל אופציה להתאהב או להתקרב לאנשים. ואיתה פשוט קפצתי למים. סם האהבה חזק מאוד והייתי באופורייה כבר שנה וחצי. ואז הגיע משבר-בת זוגתי נכנסה לדיכאון מאוד מוצדק. ועלו לה הרבה תהיות, על החיים, עלינו, וכ'ו...אני ספגתי מזה הרבה. משמע- הושפעתי. גם ממנה וגם מעצמי- פתאום הקרקע נשמטה והאגדה נקרעה לי מהעיניים. ניסיתי לזייף שהכל בסדר, כשזה לא עבד הראתי כאב והמערכת יחסים שלנו המשיכה להדרדר לריבים וחוסר בסקס. יש לציין שכל הזמן הזה חיזרתי אחריה ואילו קיבלתי דחיות על דחיות.כעת היא מרגישה שהיא עברה את המשבר. שהיא בסדר.ואף העלתה אופציה לשבת לקפה עם האקס המיתולוגי שלה כדי לשאול אותו מה היה (הפרידה שלהם הייתה צורמת והזויה) ולא נסגרו קצוות.ואילו אני- מרגישה שאני לא מצליחה לסמוך עליה מחדש. כמו בהתחלה. אפילו שהיא אינה בגדה בי, ורק שיתפה אותי בחרדות ובחששות שלה.וכעת הסיטואציה הנוכחית גוררת אותי לקצה יכולתי. הקנאה, החוסר אמון- גורמים לי לרצות לברוח רק כדי לא לחוות את הכאב הזה. איך אני יכולה להחזיר את האמון בה? הבעיה בי או בה? אני מרגישה שהיא התנתקה ממני דאז. ושמשהו לא חזר.בבקשה עזרה. עצוב לי מאוד.
ד"ר אורן חסון
מאטימות לרגישות-שזה אולי מאותו מקום
⌄
מאי יקרה,
עושה רושם שאם תצליחי להתגבר על החרדות והפחדים שלך, ולתת לה לזרום עם הצרכים שלה, ובעיקר הצורך להבין ולסגור, יהיה לך טוב יותר. אמנם יש סיכוי מסויים שהיא תושפע/תתאהב מחדש/תתקשה ליצור איתך קשר אח"כ לאחר הפגישה עם האקס שלה, ונראה לי שהסיכוי שזה יהיה משמעותי הוא לא גדול, אבל אם היא תצליח לצלוח את הפגישה ואת הרגשות הסוערים שמיד לאחריה, הזוגיות שלכן תתבסס באופן משמעותי. כך שאם תצליחי להתגבר קצת מעל לקצה יכולתך, יש סיכוי שתרוויחי בגדול. ואם לא, כמעט בודאות תפסידי בגדול.אני מבין שעצוב לך, ושאת חרדה מלאבד אותה, ושאת רוצה סימנים שאת היחידה שחשובה לה, אבל גם היא אדם עם רגשות, וזקוקה לצרכים הרגשיים שלה, ולקצב ההתקדמות שלה, שלא תמיד יהיה זהה לשלך. כך זה זוגיות – שנדיר ששני הצדדים פועמים בדיוק באותו המקצב.
מאי
שוב נו, חוסר אמון.
⌄
(הודעה ללא תוכן)