לקבל את הגבר כפי שהוא?

תאריך פנייה: 14.11.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אופירה
משבר בזוגיות התחלתית
14.11.2006 • 19:26

ערב טוב ,ד'ר אורן חסון.(אודה באם תגיב).אני בחורה בת-30 בן זוגי בן 31 ואנו יחד מזה חודשיים,בחור משכיל,עובד עבודה מסודרת,לפי סיפורו הייתה לו חברה לפני 4 שנים,אך בסתר,הוריו לא היו מעונינים בקשר מסוג זה (מוצא הורים-פולין).משום שהיתה לבחורה הזו בעיות נירולוגיות מסוימות,והוא אהב אותה,זה הסתיים לפני כשנתיים וחצי,שהוא נפרד ממנה.מאז הוא הכיר מס' בחורות והקשר הכי ארוך היה 5 חודשים,עד שהוא הכיר אותי.האמת היא בחור נחמד,אינטלקטואל,אוהב לעזור.אך הבעייה היחידה שאלייה אני חותרת,זה כל הרגש כלפיי,הוא לא נפתח אליי כלל,הוא טוען שהוא מתבייש,ומשהו עוצר אותו,הוא גם מזכיר שזה כנראה מגיע מהביית:חינוך וכוליי,הוריו ממש דבוקים אליו ..הוא מתגורר איתם.הוא מפנק אותי מבחינה גשמית,אך רוחנית הוא מסוגל להביע רק בכתב ובהודעות sms,קשה לו להפתח אליי,והאווירה שהוא משרה עליי,היא עצובה ולא קלילה כלל!הוא אגריסיבי לעיתים,ואינו יודע להעניק לי תשומת לב ,כפי שאישה מצפה.אני מתכוונת לרגש,הבעת אהבה (הוא תמיד אומר שהוא אוהב אותי),חמימות,התחשבות,קלילות,חוש הומור מעט,שמחת חיים.אין לו את שמחת החיים,הוא לא זורם איתי.שוחחתי איתו שזה מפריע לי,והוא אומר שהוא יעבוד על זה וישתדל להשקיע כמה שניתן.כל הקטע של הגעגועים חסר לי,החיבה המילים היפות,הוא לא יודע לייצר את זה.אינני יודעת מה לעשות,משום שאני אוהבת/מרחמת עליו,אני רוצה להשקיע בקשר,משום שהוא בחור טוב,ואני כן מרגישה אליו געגועים וכן רוצה לומר לו,אך אני לא מרגישה ממנו שום הבעה.הוא אינו יודע להביע את עצמו בכל מה שקשור אליי!אפילו המלצתי בתור "משחק" ,שנתחלף הוא יהיה אני ואני אהיה הוא,כל אחד יכתוב על דף מה הוא היה מצפה מבן זוגו/בת-זוגו.הוא לא התנגד.המלצתי גם יעוץ,הוא לא דחה על הסף.מעניין אותי לדעת מה עוצר אותו בקשר אליי.משיכה קיימת+יחסים,בזה אין בעייה.אך כל הקטע המילולי היפה שאמור להתממש,לוקה בחסר.מה הנך מציע לי לעשות בנדוןתודה מראש.ערב נעים,אופירה

ד"ר אורן חסון
לקבל אותו ולאהוב אותו כפי שהוא?
18.11.2006 • 22:56

אופירה יקרה,
קודם כל, קחי בחשבון שזה הגבר שיש לך ביד, ושאת צריכה להחליט אם את מוכנה לחיות איתו כפי שהוא או לא. אל תבני על כך שהוא ישתנה, כי אם זה לא יקרה, האכזבה הקבועה שלך, וחוסר היכולת שלו, ייצרו לכם זוגיות לא מוצלחת.אם את מוכנה לקבל אותו כמו שהוא, ולאהוב אותו כפי שהוא, תהיי גם הרבה יותר סבלנית ביחס אליו. מדי פעם, תגידי לו מה את רוצה, ומה את זקוקה לו. עושה רושם שהוא רוצה ללמוד, רק שקשה לו. להיות איתו ולקבל אותו, זה אומר לא לכעוס עליו כשהוא נכשל. ואולי, בהדרגה, הוא ישתנה. קצת. ואם את מקבלת אותו ואוהבת אותו כפי שהוא היום, הקצת הזה אמור להפוך אותך למאושרת.ההחלטות הן שלך, אופירה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אופירה
לקבל אותו ולאהוב אותו כפי שהוא?
19.11.2006 • 20:40

ד'ר אורן היקר.
אני מודה לך מכל הלב.האמת היא שהשיחה שהייתה לי עימו סייעה מאוד.הוא השתפר במקצת,ואני הסקתי מכך,שבאמת צריך לתת לו את הזמן הנדרש ולא ללחוץ עליו.הבנתי יחד עם זאת שלא ניתן לשנות אנשים בצורה אבסולוטית,אך אם אפשר לשנות דברים מסויימים שיכולים לשנות את פניי הדברים,אז באמת זה רק לטובה,גם לזוגיות,וגם לאדם עצמו,אני מבחינה שהוא באמת רוצה להשתנות,כפי שציינתי בפנייך.והוא משקיע מאוד.אני מודה לך שוב על הפרספקטיבה ..ערב נעים.אופירה.

ד"ר אורן חסון
בהצלחה! :-)
19.11.2006 • 23:02
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083