טיפים להתמודדות עם בן זוג קשה
גלי
לא מסתדרים
⌄
שלום,
טוב לדעת על הפורום הזה...אצלנו אין בעיה ספציפית, פשוט בעלי אדם מאד קשה.אנחנו נשואים 4 שנים, מכירים 5 שנים. מאז ומתמיד היו לנו מריבות, אבל בחצי שנה האחרונה המצב ממש בלתי נסבל, חשבתי כבר על הגרוע מכל, אבל אנחנו מאד אוהבים ואני מפחדת מהצעד הזה.נולדה לנו בת לפני 8 חודשים ומאז הכל השתנה. אני עסוקה מאד עם הילדה, לא עובדת ואנחנו ממש מרוחקים. בקושי יש בינינו שיחות, ואם כן, אז רק על הילדה. כל שיחה מגיעה לריב ולצעקות... אני ממש מתביישת מהשכנים, הוא לא וותרן וגם לא מנסה להתפייס, אלא רק אני זאת שמתפייסת בסוף. זה נורא מתסכל. בעבר הוא היה עושה הכל כדי שנשלים.לפני כשבועיים אמרתי לו שאני מפחדת שהוא כבר לא אוהב אותי ובכיתי. הוא צרח עליי ואמר שאני מכניסה עצבות לבית, במקום לעודד ולחבק אותי. יש בו הרבה מעלות, מאד מפרגן ורגיש... אבל בזמן האחרון הוא כנראה רואה אותי כמובן מאליו וחסר סבלנות. מה עושים???אשמח לעצה.תודה !מה ניתן לעשות?
ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי
⌄
גלי יקרה,
כאשר אחד מבני הזוג "קשה", הכל הופך להיות עוד יותר קשה במצבי לחץ, כאשר יש יותר צרכים ויותר דרישות. כי זה בדיוק המקום שבו נדרשת רכות, ויכולת לוותר, כדי לתפקד טוב יותר ביחד. הקשיות מקשה לוותר, מעלה את רמת הלחץ, ומקשה גם להתפייס. אם את מחפשת דרך לעשות זאת לבד, הדרך היא בעזרת חיזוקים חיוביים, כלומר, להתלונן פחות כשהוא לא בסדר, להפסיק להתווכח כדי להוכיח לו שהוא לא צודקת, ולתגמל אותו בחיוך, בנגיעה, בחיבוק, בנשיקה ובתודה, כאשר הוא עושה משהו טוב. זו הדרך לרכך אותו. זה לא קל לבצע לבד, אבל זה אפשרי. חשוב שלא תניחי לזה להמשיך כפי שהמצב עכשיו, ואם צריך, לכוליעוץ זוגי.
גלי
יעוץ זוגי
⌄
תודה על העצה. אבל כל ה"חנופה" הזו מצדי, לא תגרום לו להעריך אותי פחות? ולקבל אותי מובן מאליו? לפעמים נראה לי שאני צריכה לא לוותר... ולא תמיד להיות זו שמתפייסת ראשונה... אין לי בעיה לבקש סליחה כשצריך ולהתפייס ראשונה, אבל אולי אני צריכה לשחק משחק...? מקווה שאתה מבין למה אני מתכוונת.מה דעתך?
ד"ר אורן חסון
לחשוב אחרת - או להעזר בייעוץ זוגי
⌄
גלי יקרה,
העניין הוא שהדרך שניסית לא עבדה. שווה לנסות אחרת. ואם תעשי זאת נכון, תמצאי שהוא דווקא יעריך אותך יותר ולא יעריך אותך פחות. ואם את קוראת לזה "חנופה", אז כנראה שאת חושבת על זה לא נכון (כי ממש לא לזה התכוונתי), וזו אינדיקציה בשבילי שרצוי שתלכו ליעוץ. קראי שוב את מה שכתבתי, וחשבי על זה היטב, וגם על הגבולות שלך. כתבתי לך שזה לא קל, כי זה באמת לא קל. יכול להיות גם שאת, באישיות שלך, מתקשה לבצע זאת יותר מאשר אחרים או אחרות שהם בעלי אישיות שונה. יש מי שזה קל לו יותר, יש מי שזה אפילו טבעי לו, ויש מי שמתקשה מאד בלעשות זאת - מה עוד שזה תלוי, לפחות חלקית, גם בבן הזוג. בכל מקרה, חשוב שלא תניחי למצב להימשך, ואם את לא מסתדרת אחרת – העזרו בייעוץ זוגי.