טיפים להרגעת יחסים
פגועה
הזוגיות שלנו
⌄
שלום
ד"ר אורן חסון.אני נשואה כ- שנה וחצי לגבר המבוגר ממני ב9 שנים, יצאנו לפני זה 9 חודשים והתאהבנו.יש לנו ילד בן שנה.בעלי בחור אחראי- מפרנס, נאמן לי, שומר עליי, לפעמים מצחיק וזורם, לפעמים מפרגן אבל רוב הזמן לא, הוא אמיתי איתי , קונה לי דברים שיודע שאני רוצה (ספרים) ויחסי המין הם בגדר של לא יותר מבסדר. המשפחה שלי מאוד אוהבת אותו כי הוא נחמד איתם, מקשיב, סבלני מנומס, עוזר שמבקשים... כשאנחנו מדברים בטלפון בשעות העבודה הוא נחמד, מתעניין אומר שהוא אוהב קורא לי מותק וכו', אבל איך שאנחנו נפגשים זה מריבה. ככה זה בתקופה האחרונה. הוא חסר סבלנות ומרשה לעצמו ליצעוק עליי. אני מאוד רגישה +אגו חזק, ולא מקבלת את ההתנהגות האלימה מילולית כלפיי. מרגישה שאני ראויה לאהבה ולא ליחס מזלזל, מסתגרת בעצמי מיד אחרי שהוא צועק ולא מדברת איתו. מחכה שהוא ינסה להשלים. והוא לא יודע מה לעשות אם עצמו, אומר לי- עד מתי תמשיכי עם זה? ואני אומרת- אם אתה רוצה להשלים זו לא הדרך- אנחנו צריכים לדבר. בסף הערב שהולכים לישון, אני מסבירה לו שהוא צעק עליי וזה לא מקובל, אומר שאני דרמטית, שאני עושה מניפולציות, ואני מספרת לו מה עבר לי בראש שלא דיברנו: לא מתאים לי שעישו לי ככה, זה לא מה שתכננתי שהתחתנתי, מה הבעיה שלו איתי, למה הוא ככה אליי, האם הוא רוצה שאני לא ארצה אותו יותר ובגלל זה הוא מתייחס חרא כי זה מצליח לו.(מאוד חשוב לי שיתנהגו אליי בכבוד והערכה, ושיראו לי שאוהבים)הוא בתגובה נסגר אליי ולא רוצה להשלים, אומר שהוא עייף, ומבטיח שאם הוא עצבני הוא יגיד לי שעצבני ויבקש מרחק. כמובן שההבטחה העלובה הזאת לא מרצה אותי ואני מכירה אותו ויודעת שברגע האמת אי אפשר להיות לידו, והוא לא יודע לתקן ביננו כלום. התקשרתי אליו ואמרתי לו שאני מרגישה חרא, שלא טוב לי הוא אמר שזה בגלל שלא השלמנו כמו שצריך... ושנשלים אח"כ. ביקשתי שנלך לטיפול זוגי והוא לא מעוניין...בעניין יחסי המין- בעלי מכור לטלויזיה, ביום שישי האחרון, שהילד ישן חזק, ואנחנו ראינו טלויזיה ביחד, ביקשתי שנשכב. הוא בתגובה - עוד מעט ועוד מעט, עד שלא יכלתי להחזיק את העיינים והלכתי לישון. זה ממש מרגיז ומעליב, בעלי מעדיף טלויזיה מלשכב איתי! יש לי גוף סקסי ואני ניראת טוב, הוא אומר שנמשך אליי אבל בפועל כנראה שלא כ"כ... אחרת היה קופץ עליי.... ד"א, הוא לא אוהב להתנשק וממש לא מתנשקים צרפתיות- גם לא ששוכבים כך שאין לנו טיפת תשוקה במין...אני פוחדת שבסוף יימאס לי ממנו לגמרי ונתגרש.האם יש לך עיצה?
ד"ר אורן חסון
להרגיע
⌄
פגועה יקרה,
שניכם כנראה לא קלים. את בפגיעות שלך כאשר את לא מקבלת הסנפה של המנה היומית שלך בתחושה של קירבה, הערכה ואהבה, והוא בחוסר הסבלנות ובאיבוד העשתונות שלו.מצד שני, כנראה שאת גם לא יודעת לדבר איתו נכון כדי שילמד מה לעשות איתך. אני לא יודע עד כמה זה קל או קשה, אבל האמירות שלך: "לא מתאים לי שייעשו לי ככה, זה לא מה שתכננתי שהתחתנתי, מה הבעיה שלו איתי, למה הוא ככה אליי, האם הוא רוצה שאני לא ארצה אותו יותר ובגלל זה הוא מתייחס חרא כי זה מצליח לו" הן לא אמירות מרגיעות. הן באות מפגיעה, והן באות מכעס, והן מיועדות לפעמים לפגוע, וכל זה טבעי, אבל לא מרגיע. ו"מרגיע" אין פירושו בהכרח גם "מפייס" ו"כנוע", אלא כפשוטו – מוריד טורים, לשניכם, ולא מונע ממך, במקביל, להסביר לו מה לא בסדר.את מכירה אותו, את מכירה אותך, ואת צריכה ללמוד להגיד דברים בשקט, בלי להתלהם, ולהניח לו לעכל אותם מבלי להיכנס למריבה. זה אפשרי.