החייאת קשר: טיפים ודרכים לפעולה

תאריך פנייה: 13.12.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דפנה
רגש לא יציב..
13.12.2010 • 14:50

אורן שלום,במערכת יחסים הנוכחית קורה לי מה שקורה לי רוב הפעמים, אני בת 30 נמצאת במערכת יחסים שנה, בחודשיים הראשונים הייתי מאוהבת, אחר כך כבר לא, חשבתי לתת צאנס בכל זאת (עברתי לגור אצלו מהר מאוד- הוא ביקש ואני גרתי באותו זמן אצל ההורים והייתיי במצב קשה אז זה היה נראה טבעי..) מה שקרה שהרגש דעך לאט לאט, הוא לא מרגש אותי, אין לנו שיחות מעניינות במיוחד, אין לי משיכה חזקה אליו, אני לא מרגישה שיש ביננו התאמה גדולה במיוחד... אני חולמת המון על האהבה הראשונה שלי שנמשכה קרוב ל-4 שנים (הוא עזב אותי) אני מתגעגעת ללהרגיש כמו שהרגשתי אז כנראה, אני מביטה בזוגות מהצד והם תמיד נראים לי יותר אוהבים, יותר קרובים...הבחור שלי ציני ולא רומנטי מצד שני הוא מאוד אוהב ומתעסק בעיקר, אני מתעסקת בהכל וכבר לא יודעת מה העיקר ונשאר לי געגוע מאוד גדול למה שהיה בעבר. אני לא טובה בלעזוב וזאת בעיה, אני פוחדת לטעות ושפספסתי את הרכבת אז עדיף כבר להישאר בנקודה הזו ולהוציא ממנה את המיטב, אבל הגעגוע ללאהוב אהבה גדולה ומתוקה כזאת לא נותן לי להנות ממה שיש עכשיו וגם אם יש ציפייה נניח לראות אותו אחרי יום שלם, כשאני רואה אותו אני כבר לא מתלהבת בכלל, פשוט משעמם לי איתו...וכל זה רק אחרי שנה אחת של קשר...אני יושבת במסעדה ומרגישה משעממת ומשתעממת, אני כבר לא יודעת אם זו אני או הוא. אני פשוט תוהה איך זה נשמע לאיש מקצוע...

ד"ר אורן חסון
לבנות ולבחון אותו במצבי התרגשות
13.12.2010 • 23:15

דפנה יקרה,
זה נשמע כמו סיפורים רבים. לו הייתם בני 22, הייתי אומר לך בקלות רבה יותר להתחיל שוב. גם את מבינה את זה. גם עכשיו זה אפשרי, אבל עכשיו את חוששת יותר, כי את לא רוצה לחכות הרבה. ומכאן המחשבה שלך להוציא את המיטב ממה שיש.אתן לך הצעה – להקדיש את שלושה החודשים הקרובים, ליצור דינמיקה אחרת. עשי סקר של כמה ימים על סדנאות, מקומות לבילוי סופי שבוע, פעילויות ג'יפים, אופניים, סנפלינג, טיולים בטיילת של העיר, ישיבה על הדשא בצהריים ביום חורף בהיר בהפסקת צהריים, סטנדאפ והופעות מוזיקה או קונצרטים, כדי לחפש את הכיף שלכם. אתם לא צריכים להצטיין במשהו כדי ליהנות ממנו. אתם יכולים לעשות טיול אופניים במסלול דרכים קל, ליפול חמש פעמים, להרטיב פעם אחת את הרגליים בבוץ, לנסוע לאט, לתמוך זה בזו וליהנות מזה, ואולי בעיקר זה מזה. לאחר תחילת תכנון שלך – גלגלי חלק מהתכנון אליו. אולי האקשן הזה ימצא אתכם חווים חוויות משותפות, שגם יכניסו לכם עניין זה בזו. ואם לא... השקעת שלושה חודשים שבהם היו לך גם חוויות מעניינות. אבל אם את משקיעה את שלושה החודשים הללו, אז תשקיעי, ועם פתיחות והשתדלות ליהנות מהדרך, כי את עושה את זה כדי לראות אם יש בקשר הזה משהו, ואם יש, הרווח יכול להיות גדול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דפנה
לבנות ולבחון אותו במצבי התרגשות
14.12.2010 • 17:14

תודה רבה לך, אני אשתדל, מקווה שהוא "יזרום איתי" בגדול תערוכות הוא אוהב רק אם הן קשורות לאופנועים ובנייה, סרטים הוא אוהב אבל מעולם לא יזם, האמת שכשאני חושבת על זה הוא לא יזם כלום לאורך השנה גם כשביקשתי בטענה שאין זמן...אני אנסה בכל זאת..אולי זה פשוט הטיפוס.... ולא ניתן לשנות.