טיפים לאם לבדה עם בן זוג

תאריך פנייה: 07.11.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
עדן
הנישואים של הוריי
07.11.2006 • 14:07

שלום
דוקטור חסון,פניתי אליך בעבר בעיניין היחסים עם אבא שלי ונתת לי עצה מדהימה שחוללה פלאים....עכשיו אני פונה אליך בעיניין אמא שלי, והנישואים של הוריי והמצב לא פשוט בכלל... סליחה מראש על האורך, ברצוני להציג את התמונה בבהירות רבה...אבי ואמי נשואים מזה 33 שנים. הורים ל-6 בנים ובנות. אבי טיפוס מאוד דומיננטי, עוסק בעבודה ציבורית, מפרנס עיקרי, יש לו חברים רבים ועולם שלם מחוץ למסגרת הנישואים. הוא גם מאוד רכושני ואפשר לומר קמצן, למרות שיש לו, הוא לא נותן לא לילדים ולא לאמי ביד רחבה, הוא שתלטן, אוהב להנהיג ולומר את המילה האחרונה בכל דבר, נותן את הטון בבית. אפשר גם לומר שהוא שובניסט-ראה את אישתו במשך השנים כבובה יפה הניצבת לידו תמיד ותומכת בו, הוא אף-פעם לא עודד את אמי לעצמאות ולפיתוח עולם משלה.אמי טיפוס שקט, חלש, סגור, אין לה חברים כמעט, תלותית מאוד באבא שלי ובכלל, ראתה לנגד עיניה תמיד את המשפחה כדבר החשוב ביותר בחיים, היא לא התעניינה בכלום חוץ ממשפחתה ועכשיו כשכמעט כולם נשואים ואין כל-כך קשר בין האחים והאחיות וביניהם להורים שלי ויש הרבה כעס מצד האחים על אבא שלי- על חוסר היחס שלו כלפי המשפחה וכלפי אמי... לא נשאר לה כלום... היא ציפתה להקים משפחה אוהבת וחמה, אולם אבא שלי דכא אותה ואת רצונותיה תמיד, והיא אף-פעם לא ענתה לו ולא התנגדה באופן מעשי וענייני לדרכו (חוץ מדיבורים וויכוחים) מאוד מפריע לה הקמצנות שלו, וחוסר היחס האמיתי כלפיה (כלומר להתעניין בה באמת ולעודד אותה ולתמוך בה וברצונותיה) במשך השנים.עד היום הבית התנהל על מי מנוחות פחות או יותר (נשארו עוד שני בנים בבית לא נשואים) לאחרונה כנראה התסכול המתמשך של אמי מכל הנ"ל גרם לה לאבד עניין בחיים... היא אמרה זאת בפירוש. היא מדוכאת ועצבנית מאוד כל דבר קטן יכול להדליק אותה. מה שמוזר הוא שכלפי חוץ היא משחקת אותה שהכל כרגיל ופתאום היא מתפרצת ואח"כ כאילו כלום.... לדוגמא: ההורים שלי ואחים שלי (לא נשואים) הגיעו אלינו לביקור. אמא שלי הייתה עצבנית, לא הוציאה מילה מהפה, והייתה עם פרצוף חמוץ כל הארוחה. למחרת כשדברתי איתה ורציתי לשאול אותה מה קרה.. היא אומרת לי שהיה כל כך נחמד אצלנו אתמול והם כל כך נהנו, כאילו כלום לא היה...... לאחרונה בעקבות המצב אבא שלי קצת השתפר, אבל עכשיו היא בוחלת בפוצי-מוצי שלו....נראה לי שזה מאוד לא בריא שהיא מדחיקה ולא מדברת עם אף אחד על הרגשות שלה, חוץ מהתקפי הזעם שלה שפתאום היא משחררת כמה מילים ואח"כ הכל כרגיל.....לא הייתי יודעת את כל זה ועד כמה המצב חמור אם לא הייתי מדברת אתמול עם אחותי... כי כלפי חוץ היא כמובן לא שמחה, אבל משדרת שהכל בסדר..... כשהכל מאווווווווווד לא בסדר....אני אוהבת אותה, ורוצה לעזור לה, מה אפשר לעשות? אחי אומר שכדאי להתאסף כולם עם אבא שלי ולערער לו את הביטחון, כשכולם יצדיקו את אמא שלי, וידרשו ממנו להשתנות.. לדעתי, אנשים לא משתנים בגיל כזה.... מה דעתך? איך אפשר לעזור לה? מה להערכתך יקרה בעוד כמה שנים כשעוד שני ילדים יעזבו את הבית והיא תצא לפנסיה..... (אני מפחדת לחשוב על כך...) גירושים-לא בא בחשבון-מצד שניהם.. פסיכולוג בשבילה גם לא בא בחשבון היא נורא סגורה ושמרנית ולא עושה כלום (!!!) בשביל עצמה, אז בוודאי לא תלך לפסיכולוג... מה עושים????

ד"ר אורן חסון
לבד איתו
08.11.2006 • 01:51

עדן יקרה,
האמת היא שבתנאים האלה אין הרבה מה לעשות. אסיפת "עליהום" משפחתית רק תזיק, ובעיקר כאשר אמך תשאר לבדה עם אביך. הדבר העיקרי שאתם יכולים לעשות, זה לדבר איתה. לתת לה חיזוקים ואישור לאהבה שלכם, ותני לזה להיות מקור האושר שלה. בקרו אותה לעתים תכופות, או הזמינו אותה אליכם. תחושה טובה שאתם יכולים לתת לה, תחזק אותה גם כאשר היא לבדה איתו.אגב, מכיוון שלא נתת לי קישור למכתב הקודם שלך, אני לא יודע אם יש שם מידע שרלוונטי למכתב הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עדן
לבד איתו
08.11.2006 • 12:52

דוקטור חסון היקר,
תודה רבה על תשובתך. ניסיתי לתת קישור למכתב הקודם שלי אבל לא הצלחתי למצוא אותו עם החיפוש החדש באתר.מקווה שזה יעזור, וישפיע עליה לחיזוק הביטחון העצמי, הרוגע והשלווה הפנימית שהתערערו. האם אוכל לשתף אותך בהמשך?

ד"ר אורן חסון
קישור
12.11.2006 • 00:03

עדן יקרה,
תוכלי לשתף אותי בהמשך. רק אנא צרי קישור לתכתובת הזו שלנו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083