טיפולי פוריות וקשיים בזוגיות
מורן
עצה לגבי המשך נישואים או גירושים
⌄
שלום,
אני בת 31 ובעלי בן 37. אנו נשואים מזה כ- 8 שנים.בימים אלה, אנו עומדים בפני טיפולי פוריות, דבר שמעורר בקרבי שאלות רבות אודות הזוגיות והרצון להביא לתוכה ילד.רוב שנות הנישואים שלנו אין ביננו הרבה תקשורת, שנינו עובדים ומגיעים הבייתה בשעות הערב ואין הרבה נקודות עניין משותפות או שיחות מעמיקות.נראה שכל אחד חי את חייו - יחד אבל לחוד. עד כה התעלמנו מהמצב, נראה שלשנינו היה נוח, היינו יוצאים עם חברים, לעיתים יחד ולעיתים בנפרד- אך קשר זוגי ממשי בין שנינו נראה שלא קיים.אני, מבינה שיש בעיתיות בזוגיות ואף על פי שבחרתי להתעלם מכך בשנים האחרונות , כעת הגעתי למסקנה שטרם הבאת ילד לעולם עלינו להחליט לאיזה כיוון יחסינו ממשיכים.ברצוני לציין כי אין לי משיכה אליו מבחינה מינית ונוצר מצב שכל דבר אצלו מפריע לי ובלתי נסבל.כשניסיתי להעלות בפניו את הבעיה ולהסביר לו הוא הכחיש, וטען כי המצב ביננו "משעמם" מכיוון שיש צורך בהרחבת המשפחה. בעיניו אין "בעיה" ממשית ואין הוא מבין או לא רוצה להבין שילד לא משפר את הזוגיות.כעת, אני נמצאת בפרשת דרכים: מצד אחד הוא בחור טוב מבית טוב והיו ביננו גם הרבה רגעים יפים אך מצד שני כפי שציינתי אין ביננו שום אינטימיות רגשית או מינית, אני מרגישה שאין נק' בסיס משותפות וחוששת להביא ילד לזוגיות שכזו.אודה לך באם לדעתך הבעיות בזוגיות ביננו ניתנות לטיפול למרות שאין כלל משיכה מצידי כלפיו.אני אובדת עצות, מרגישה "מבזבזת" זמן יקר בזוגיות שאיננה נכונה לי ואשמח לקבל את דעתך המקצועית האם כדאי להפרד או לנסות לשנות?אנא עצתך.תודה, מורן.
ד"ר אורן חסון
שותף, או אהבה? לא תמיד קל להחליט
⌄
מורן יקרה,
סביר להניח שהקשיים של טיפולי הפוריות רק יעצימו את הבעיות, ולא יקרבו אתכם. בדרך כלל זה כך, בשל הקשיים וההורמונים והלחץ.הסיכוי של טיפול זוגי (ולמען האמת גם של טיפול מיני, אלא אם יתברר שיש בעיה פיזיולוגית או נפשית הקשורה לעכבות מיניות) "לסדר" את עניין המשיכה שלך הוא מאד לא גבוה. ילד, אם תביאו לעולם, יכול לחזק את השותפות ביניכם, או להגדיל את הלחץ – הכל תלוי בשביעות הרצון שלכם ממה שיש לכם. עושה רושם שהוא רוצה יותר את הביחד שלכם למרות הקשיים, ואת פחות, ולכן אין ביטחון כלל שתחושת השותפות והעשייה המשותפת תחבר אתכם, ושתהיי מרוצה בה גם ללא המשיכה והאינטימיות המינית.מצד שני, אם תיפרדו, יכול להיות שבעוד כמה שנים תתחרטי על המהלך הזה, כי אולי תגידי לעצמך שלפחות היית יכולה להביא ילד לעולם קודם, לפני שתיפרדו. אני לא יודע. ואולי תהיי מאושרת עם בן זוג חדש ועם תאומים... חשבי היטב על מה שתרגישי בתנאים שונים של תוצאות, ועל מה שתרגישי במסגרת הזוגיות הזו על האפשרויות והתוצאות השונות שלה. וחשבי גם על מימד הזמן, שגם לו יש משמעות, כלומר, אם להחליט מהר או אם להתחיל תהליכים קודם, של פוריות או של יעוץ זוגי או אפילו פרטני, כדי להיות שלמה יותר עם ההחלטות שלך.