טיפולי פוריות והחשק הגברי
סאני
במיטה \\\////
⌄
יש לי בעיה, אולי תוכל לעזור:כשאני ובעלי נכנסים למיטה ומתחילים אהבה יש לי רק מחשבה אחת בראש, רק שלא ייגמר מהר מדי, שאגיע לאורגזמה וארגיש סיפוק, שיהיה מעניין ומגוון, שיהיה ממצה.... כי אחרי שבעלי גומר אין לו כח לכלום, הוא רק שוכב לו על הגב ומפריח נשיקת לילה טוב ונרדם. והרבה פעמים אני עדיין ערנית, עדיין לא מסופקת, עדיין חושקת בעוד מגע...... ונאדה.....ואז אני מסתובבת לצד השני בהרגשת החמצה ובלי סיפוק ומכריחה את עצמי גם להירדם.מה עושים?ועוד משהו: תמיד אומרים שגברים רוצים סקס יותר מנשים, אז זהו שלא. אצלי זה ההיפך, אני רוצה סקס הרבה יותר ממה שבעלי רוצה..... מלבד הרגשת חוסר הסיפוק המיני, לפעמים אני מרגישה עם זה לא טוב, למה אני כזו "חרמנית" או נודניקית שצריכה כל הזמן שילטפו אותה ויחבקו אותה ויגידו מילים טובות...... אני לא יודעת מה לא בסדר.... אני או בעלי או אולי שנינו אנשים מקסימים ופשוט החיבור בינינו או הקשר בינינו לא מוצלח.......
לי
במיטה \\\////
⌄
אהלן..המיתוס שגברים רוצים סקס יותר מנשים - ל א נ כ ו ן..גם אצלי זה ככה.. עד שכבר קורה שבעלי מעוניין אז זה קצר ולא מספק..בעקבות זה בעבר הייתי בוגדת בו..לדעתי את צריכה לדבר איתו..עם בעלי אי אפשר לדבר הוא אהבל...אבל תנסי מה יש לך להפסיד.
סאני
במיטה \\\////
⌄
הי לי,את חושבת שלא דברתי איתו? דברתי והסברתי ודרשתי וכוונתי וזה לא ממש עוזר......אולי צריך עוד שיחת עידוד.... מה..... אז פעם בחודש הוא יקבל ממני שיחה בנושא? את יודעת, אני רוצה שזה יבוא ממנו.... ולא בתור דרישה שלי.....
לי
במיטה \\\////
⌄
אני יודעת מה את מרגישה..כאילו דורשת שיגע בךזו תחושת תסכול ..אצלי הוא בכלל לא רוצה.. אם אני לא יוזמת אין סקס..ואני צעירה ויפה..ועוד עכשיו אנחנו מנסים להיכנס להריון אז בכלל המצב לא טוב.
סאני
במיטה \\\////
⌄
הי, המצב אצל שתינו מאוד דומה..... גם אני צעירה ויפה ויש לנו בעיות פוריות ומנסים..... עוד מעט נתחיל בטיפולים.....לפעמים אני משלימה עם המצב ומנסה להינות ממה שיש..... אבל זה לא זה...... זה לא כמו לחיות עם גבר שמשוגע עליך, שנדלק מכל תנועה שלך, שרוצה לגעת בך עד שאת כבר אומרת די..... הלוואי..... אבל המצב לא כך..... ואני זו שצריכה לבקש וליזום ולקבל תשובות קרירות ומתחמקות ולפנטז ולצפות ליותר........
לי
במיטה \\\////
⌄
כן אם זה ככה המצב באמת דומה..במיקר
ים כאלה צריך ללכת לטיפול זוגי/מיני..אבל בעלי בחיים לא ילך איתי.. הוא חושב שהכל בסדר או שזה לא כזה חשוב.אגב, גם אני בטיפולים (איקקלומין)..מה איתך?
סאני
במיטה \\\////
⌄
האמת הלכתי לפסיכולוגית שהיא גם יועצת זוגית, כדי לעזור לי 'לסדר' את הראש ולהתמודד עם הטיפולים ותוך כדי שיחה הגענו למסקנה שיש בעיה בזוגיות. היא הציגה בפניי שלוש ברירות: לפרק את החבילה, להשלים עם המצב ולראות איך אני חיה בשלום עם זה, לנסות לשנות. בחרתי באפשרות האחרונה והיא נתנה לי כמה טיפים איך להתמודד.. האמת היא שמאז הרבה יותר טוב באופן כללי, אבל עדיין במיטה זה לא משהו.... אולי בעקבות נסיון העבר שחוסם ועוצר אותי ומקשה עלי...אחרי החגים אתחיל טיפול הפריית מבחנה ראשון.... יש לי כבר פרוטוקול..... אאאאא......
ד"ר אורן חסון
החשק של בן הזוג, וטיפולי פוריות
⌄
סאני ולי יקר
ות,אז ככה... יש גם מיתוס שגברים גבוהים מנשים. והנה, במקרה שלכן, זה עובד הפוך, ואתן הן הגבוהות במשפחה, למרות הנטייה הכללית.אבל אותו משהו נוסף שמשותף לכן, ששתיכן בטיפולי פוריות, הוא חלק מהסיבות. כלומר, לעתים קרובות טיפולי פוריות, על רגשי האשם הכרוכים בהם (אם הזרעונים שלי לא מספיק זריזים ולא יודעים לעשות את העבודה כמו שצריך, אז אני לא גבר), ועל המכניות הכרוכה בקיום יחסי מין בזמנים קבועים, בתנוחות מסויימות ובאילוצים, מקטינה גם את הליבידו (החשק) הגברי. התייעצו עם הרופאים המטפלים, שכן זו תופעה ידועה, ואולי נמצא לה פתרון.
לי
החשק של בן הזוג, וטיפולי פוריות
⌄
היי ד"ר אורן..תודה על התגובה ..ונכון אתה צודק בעיניין הטיפוליםאצלי זה קצת שונה כי גם לפני הטיפולים והניסיונות הוא לא אהב/רצה לקיים יחסיי מין.ויש לי 2 ברירות בלבד ואני מודעת לזה ואין יום שעובר בלי לחשוב על זה, או להשלים עם המצב ולחיות עם זה שאין לי חיי מין עם בעלי או לעזוב....אותו.החלטות קשות אתה יודע.אני מאמינה שבוקר אחד אני התעורר ויעשה את ההחלטה הנכונה..רק אני מקווה שזה לא יהיה מאוחר מידי..יום טובתודה
סאני
החשק של בן הזוג' 'החשק שלי
⌄
ד"ר אורן בוקר-טוב,בפנייתי לא ציינתי שאני בטיפולי פוריות..... כי כמו אצל לי, הבעיה של הבדלים בחשק המיני ביני לבין בעלי הייתה עוד לפני שידענו על בעית הפוריות..... אני מסכימה אתך שבעיית הפוריות העצימה את בעיית החשק, אבל ההבדל המשמעותי בצורך במגע היה שם עוד קודם לכן.....קראתי מאמר בנושא זה שכותרתו "כמה פעמים בשבוע זה נורמאלי....?" והתשובה הייתה שזה אינדיבידואלי ותלוי בצורך של שני בני הזוג, יש כמובן את הסקרים והסטטיסטיקה בנושא, אבל כל עוד שני בני הזוג מרוצים לא משנה מה הסטטיסטיקה אומרת.... (ואני לא מרוצה!!!!)ד"ר יקר, אולי תוכל לעזור לי בנושא זה...... יש לי המון תהיות איך להתמודד עם הבעייה..... עם הפסיכולוגית דברתי בעיקר על יצירת זמן איכות ביחד ועל בילויים משותפים שהיו חסרים במערכת הזוגית שלנו...... אבל על הנושא האינטימי לא דברנו וגם לא בא לי לדבר איתה על זה, אז בבקשה עיצותיך הנבונות........מילת המפתח: יש בינינו אהבה ותקשורת פתוחה, דברתי איתו כמה פעמים על הנושא וזה עזר מעט ולתקופה קצרה, אני מתחילה לחשוב שאולי עם אישה אחרת שדורשת פחות מין היה לו נוח יותר ולהיפך אצלי-עם גבר אחר שרוצה יותר מין היה לי נוח יותר... אבל זה המצב, וחבל שלא ידעתי זאת קודם כי זה מרכיב משמעותי בחיי הנישואין.......איך מתמודדים עם הבעיה? ובבקשה אל תשלח אותי לטיפול מיני/ זוגי אלא תן לי טיפים מתוך שיטת הטיפול....אלפי תודות, :-)))))))
ד"ר אורן חסון
גרושים עולים הרבה יותר
⌄
סאני יקרה,
יכולות להיות סיבות שונות לכך שהחשק המיני שלו נמוך משלך. לכן בדיוק חבל שאת שוללת את האפשרות לטיפול מיני, כי המקצוע שלהם הוא לזהות את הסיבות לכך, ולטפל בהן. חבל שיש לזה סטיגמה לא מוצלחת בעינייך (או אולי זה הכסף). אבל בנוסף לכל אלה, העובדה שהוא מבין שאת רוצה יותר, ובעיקרמצפהליותר, לא מסייעת, כי זה מלחיץ אותו עוד יותר. אני כן ממליץ על טיפול מיני, כי גרושים עולים הרבה יותר.
הגי
במיטה \\\////
⌄
אני לר מבינה את שתיכן. אתן צעירות, בזוגיות צולעת אבל מנסות להכנס להריון. האם לא כדאי לחכות קצת ולבדוק את מערכת היחסים ? ילד לא עושים על קרעי תרנגולת. ובוודאי אתן יודעות שילד לא פותר בעיות אלא מגביר אותן. אולי אתן לא במקום הנכון. חיים בלי להט ותשוקה קשים משאול. לא ממולץ.