טיפול רגשי: תהליך, משך וזוגיות
חלי
קושי חברתי
⌄
שלום
ד"ראני בסוף שנות ה20 לחיי...למרות שכניראה אשמע צעירה יותר בדבריי.מאז שאני ילדה ועד היום אני סובלת מתחושת נידוי (אותה חויתי ממשית במשך כל תקופת הילדות) ותמיד מרגישה שאנשים לא רוצים להיות בחברתי או מזלזלים בי, לפעמים אני שומעת אותם אומרים דברים שאח"כ בוחרת לפרש זאת כמשהו לא סימפטי כלפיי. אולי זה היה נשמע טוב בגיל העשרה, אבל עכשיו זה באמת אולי נשמע הזוי.אני לא מצליחה לגבור על כך, ואני לא רואה שמצבי משתפר.הכי גרוע זה עם ילדים, כי זה מחזיר אותי אחורה, ברגע שאני רואה ילדים זרים צוחקים ומביטים בי בו בזמן(כמובן שללא סיבה) זה מכניס אותי לחרדה ואני חוזרת לתחושת הנידוי באופן קיצוני.חשבתי שהתגברתי על כך כי הייתה לי תקופה טובה, אבל זה חוזר כל כמה זמן,אני כבר לא יודעת אם אפשר להתגבר על דבר כזה.אני בטיפול פסיכולוגי עדיין איני עומדת על טיב השפעתו,אני גם מאוד חוששת להשאר לבד עד גיל מאוחר אני לא רואה כבר זוגיות באופק.ובגלל הבעיה הזו שאיני יודעת לאן לכוון ולהתגבר עליה.אשמח לעצתך.
חלי
תוספת קלה
⌄
בנוסף רציתי לשאול כמה זמן לדעתך עלול לקחת טיפול כזה, האם הוא עלול לקחת יותר משנה...<
ד"ר אורן חסון
השפעות מן העבר, וצפי לעתיד
⌄
חלי יקרה,
אולי ירגיע אותך לדעת שהתופעה שאת מתארת קיימת כמעט אצל כל אחד, אלא שבדרך כלל אנחנו לומדים להדחיק זאת ולא לייחס לזה חשיבות. לכאורה – זה מה שאת צריכה ללמוד, אלא שיש דברים שמפריעים לך לעשות זאת, כמו פגיעות ישנות וכמו חוסר ביטחון.את עושה את הדבר הנכון בכך שאת הולכת לטיפול, ולכן אני יכול רק לחזק אותך בזה. אחרי הכל, העלית שם כל כך הרבה יותר משכתבת כאן, כך שהדיאלוג בינך לבין המטפל/ת שלך אמור להיות הרבה יותר מדוייק ונכון ממה שאני אמור לתת לך כאן. ולכן, העלי את השאלות שלך, ובכלל זה גם את התחושה שלך שאת לא מרגישה שאת לומדת להרגיש אחרת. האם זה כי הטיפול רק בתחילתו? כמה זמן זה אמור להימשך? – שאלי את כל אלה, ובקשי כלים לראות אם אפשר לראות סימנים לתחילתו של תהליך חיובי.משך הטיפול, אגב, תלוי באופן הטיפול, אבל גם בך ובגמישות שלך, ובעומק חוסר הביטחון. התשובה הכללית היא כן, זה יכול לקחת יותר משנה, והשאלה תלויה גם באיך מחליטים על סיום הטיפול, ומהם ההשגים המספיקים לך.עם זאת, אל תראי את זה כך שאת צריכה לסיים את התהליך כדי ליצור זוגיות. את יכולה ליצור זוגיות גם תוך כדי התהליך הטיפולי. שזה אומר כבר עכשיו. . את אפילו צריכה לנסות ולהתנסות. כך שכדאי אולי לבדוק עם המטפל שלך מה עוצר בעדך, ולבחון את שני הדברים במקביל.
חלי
השפעות מן העבר, וצפי לעתיד
⌄
תודה רבה !