טיפול פסיכולוגי: מה לעשות בפגישה ראשונה?

תאריך פנייה: 30.09.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סיון
עזרה חשובה מאוד...מצוקה..
30.09.2005 • 20:47

אז ככה יש לי ידיד מאוד טוב....פעם היה ביננו משו....אבל עכשיו אנחנו ידידים אני מתה עליו!!!!!!!!!!היתה לו חברה שנתיים......ולא מזמן הם נפרדו....בהתחלה היא פשוט אמרה שהיא אוהבת אותו פחות....ואז הם חזרו...ואז היא פשוט אמרה שיש לה ידיד שאוהב אותה שאומר שאם היא לא תיפרד מחבר שלה..הוא יתאבד...ואז היא באמת נפרדה ממנו שוב!!! ומאז הם לא חזרו....כבר 3 שבועות והוא במצב נורא כיאלו הוא ישן כול היום הוא לא מוצא עבודה הוא כול הזמן חושב עליה מדבר עליה כול דבר הכי קטן הוא מקשר אליה.....דוגמא..דיברנו על סרט אז הוא קישר את זה שבטח עכשיו היא תיהיה עם הידיד שלה והם יראו סרט ביחד...הוא ממש אובססי אליה...הוא בטוח שעכשיו שהיא והידיד הזה שלה יהיו חברים....והוא כול הזמן במחשבות עליה.....ואני לא יודעת אייך אני יכולה לעזור הוא הלך לפסיכולוג פגישה אחת ואמר שזה עשה לו יותר גרוע.....בקיצור אני מבקשת עזרה יעוץ מה אני יכולה לעשות בשבילו...תודה מראש..סיון

ד"ר אורן חסון
אדמיניסטרציה של מהלך טיפולי
05.10.2005 • 10:46

סיון יקרה,
לפי מה שאת מתארת, יש לחברה לשעבר של הידיד שלך ידיד מאד מניפולטיבי, והיא עצמה לא החלטית באשר למה שהיא רוצה ממנו. הוא צריך להשלים עם כך שהוא כבר הפסיד אותה, וגם אולי שאם הוא הפסיד אותה בצורה כזו, אז כנראה שהיא לא רצינית מדי. אולי היא צעירה מכדי לדעת לעשות החלטות חשובות לעצמה בחיים, או מכדי לדעת לעמוד בלחץ, או שניהם. הליכה לפסיכולוג זה צעד נכון מבחינתו, אבל להחליט אחרי פגישה אחת שזה עושה לו רע יותר, זו החלטה שגויה. לפעמים הפגישה הראשונה – גם בטיפול אישי וגם בטיפול זוגי – היא פגישה לא כל כך נעימה, כי יש לפתוח בה דברים כואבים. זה לא תמיד כך, אבל זה קורה. בכלל, בדינמיקה של כל פגישה יש עליות ומורדות, אבל יש לפגישה תמיד מועד סיום. לא תמיד פגישה יכולה להסתיים באופן אופטימי, כי לפעמים זה מסתיים ברגע של נפילה ויאוש, וכאשר יש למטפל פגישה נוספת מייד אחר-כך, אין לו ברירה אלא לחתוך. מבחינת המטפל, לכאורה, אפשר להמשיך את זה בפעם הבאה באותה נקודה, אלא שהמטופל נאלץ להמתין שבוע עם הרושם הקשה, לפעמים, הנקודה שבה נסתיים הטיפול באותה פעם. אני בהחלט אומר זאת כביקורת על המסגרת הנוקשה של 50 דקות טיפול ו- 10 דקות בין לבין, למרות שזו מוסכמה שהגיעה למבנה שלה בעקבות נסיון עם מטופלים – אבל גם מתוך הצורך לדחוס טיפולים רבים לזמן קצר.הסבירי זאת לידיד שלך, ואם הוא לא התחבר לפסיכולוג שלו בפגישה הראשונה, שיחפש מישהו או מישהי שאליו או אליה הוא יתחבר יותר טוב. גם זה קורה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083