ביטחון עצמי וקריירה: עצות לצעירה
בת18
שלום
⌄
שלום
וברכהאני השנה סיימתי י"ב כשלמדתי תכננתי לסים לימודים ואחר כך לעבוד ואחסוך כסף ללימודי אוניברסיטה ולעזור להורים שלי .סימתי י"ב סימתי מבחני בגרות וחיפשתי עבודה ולא מצאתי רשמתי את השם שלי בכוח אדם שלחו אותי לעבוד בחנות בגדים אבל לא מצאתי חן בעיניהם פיטרו אותי .עבדתי בסקרים וגם אחרי 3 ימים לא מצאתי חן בעיניהם .עכשיו אני עובדת בחנות הנעלה בעיר שלי מזה שבועיים ושמעתי שהם מחפשים מישהי אחרת כדי שיפטרו אותי.כלום לא הולך לי אני נותנת ככל שביכולתי אני מטבעי שקטה לא יודעת כל כך להחמיא ואין לי יכולת שכנוע .אני רוצה לעבוד למצוא עבודה שתתאים לי .אני מרגישה שאני כישלון גדול התחלתי לשנוא את עצמי אני רוצה לעזור להורים שלי לחבר שלי בהוצאות ואני לא יכולה כי אני כישלון לא יודעת לעשות כלום .בבקשה תגיד לי מה לעשות מה יש באישיות שלי שכולם מפטרים אותיותודה
שרון ורדית
שלום
⌄
אני מבינה לליבך גם אני ניסיתי כמה וכמה עבודות ולא הצלחתי ואף בעבודה שהיתי במשך כשנה ושלושה חודשים פיטרו אותי ללא סיבה מוצדקת.אך, אל תתיאשי בסופו של דבר את תמצאי עבודה שתתאים לך והכי חשוב תאמיני ביכולות ובכישרונותיך.
ד"ר אורן חסון
מוקדם מכדי לקבוע "כשלון גדול"
⌄
בת18 יקרה,
לא אמרת לי דבר,כמעט, על האישיות שלך, פרט לכך שאת שקטה, שאין לך יכולת להחמיא, ושאין לך יכולת שכנוע. זה לא מספיק כדי לקבוע מדוע "כולם" מפטרים אותך. גם גודל המדגם שלך, שני מקומות עבודה, לא מספיק כדי לקבוע ש"כולם" מפטרים אותך, ובודאי שאינו מספיק כדי לקבוע שאת "כשלון גדול". אבל הנסיון הכושל שלך, בעיקר כאשר הוא היחיד שיש לך, דיו כדי להקטין את הבטחון שלך, וזו הבעיה העיקרית.חפשי לך עבודה שתתאים לאישיות שלך, גם אם היא לא הדבר הטוב ביותר שאת חושבת שאת יכולה להשיג ביכולות שלך. אולי תחפשי משהו שלא כרוך במכירות, כי שם את צריכה לדעת למכור את עצמך. בדקי מה את יכולה לעשות, למשל, בהבט טיפולי, או בדברים הקשורים יותר ליחסים מול אדם אחד, או בדברים הקשורים לעבודה טכנית יותר, שאין בה אינטרקציות תחרותיות רבות. התחילי בקטן, קודם כל כדי לבנות את הבטחון העצמי שלך. במשך הזמן תביני מה טוב לך ומה מתאים לך, ותוכלי להתקדם. אבל את בשלב מוקדם מאד מכדי לקבוע שאת "כשלוןגדול". ואולי עוד דבר חשוב – אל תשדרי את תחושת ה"כשלון" והיאוש שלך לסביבתך (הורים וחבר), כי בסופו של דבר תצליחי "לשכנע" אותם בזה, גם אם זה לא נכון, מה שיקשה עלייך עוד יותר. נסי לשדר לסביבתך אופטימיות, ובעיקר נחישות להצליח, ואז יהיה להם קל יותר לחזק גם אותך. הכוח הפנימי שלך הוא זה שגם יבנה לך סביבה תומכת.
בת 18
תודה לד"ר אורן ולשרון ורדית
⌄
תודה רבה על המילים האלואתמול הלכתי לבעל החנות ואמרתי לו שאני רוצה לצאת מהעבודה בגלל סיבות מוצדקותהבעיה אצלי שאין בי כל כך ביטחן עצמי והחבר שלי יודע את זה ותמיד מנסה לחזק אותי ואם הוא שומע אותי מדברת כך כמו שאני כישלון ודברים כאלה הוא שותק או מתעצבן ואומר לי אמרתי לך אלף פעם שאני לא רוצה לשמוע את המילים האלו אני הולכת לעבודות ונותנת כל מה שביכולתי ולא יודעת היום מי שעובד איתי אמר לי תשארי אל תצאי את יכולה לזה ולעוד יותר נסה לשכנע אותיפשוט כשגדלתי עברתי הרבה דברים מכאיבים תאמין לי לפעמים אני חזקה ולפעמים אין בי שום ביטחון עצמי .. אני בוכה על כל דבר כמעט הדמעות יורדות בקלות אני לפעמים מנסה להיות בעלת בטחון עצמי גבוה ופשוט לא יודעת קשה לי כי יש דברים שמכאיבים לי שקשה לי להתמודד איתםבקרוב יש עלי תיסת ואני מתה מפחד למרות שאף פעם לא פחדתי ממבחנים בתיסת הפנימי לא יודעת מה קרה רק כשנכנס התיסתר נכנסתי במתח ופשוט עשיתי הרבה שטויות ותודה לאל בסוף עברתי אבל אני ממש מתה מפחד מהתיסת הזה אני מפחדת לחזור הביתה ולומר להם שאני נכשלתי ולומר לחבר שלי שנכשלתי אני רוצה שיתגאו בי לא כךאויי אם אספר לך על החיים שלי לא אפסיק הההתודה רבה על המילים שכתבת לי עודדו אותי מאוד אתה ותודה רבה גם לשרון על העידוד**** ירדו דמעות כשקראתי את התגובה שלך לא יודעת למה