טיפול פסיכולוגי בזוגיות: מתי מומלץ?

תאריך פנייה: 11.12.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
עץ ירוק
בעיה מוזרה
11.12.2011 • 18:40

אנחנו ידידים (מעין חברים טובים)תקופה ארוכה. כ 6 שנים ויותר.בזמן הזה היו לנו זמנים שהיינו זוגמזה כשנתיים אנחנו לא זוג אלה רק ידידיםהבעיה היא כזו. אני אוהב אותה מאד,היא במצב שקשה לי להגדיר אותו. אוהבת אותי בצורה מסויימת. אוהבת לבלות איתי. אוהבת להיות איתיאבל יש לה בעיה שקשה לה לגעת בי או שאני נוגע בה, היא מרגישה רתיעה או לחץ בבטן כשאני נוגע בה,(לפני כשנתיים היינו יחד כ 3 חודשים והיא נלחצה מהקשר ונפרדנו. לפני 6 שנים היינו זוג כשנה וחצי ולא הייתה בעיה)אנחנו מנסים לחזור להיות זוג ביוזמתה. אני עונה על כול הצפיות שלה בכל התחומים, אבל ישנה רק הבעיה שכתבתי למעלה שכרגע מכשילה את המצב,בשיחה איתה היא אמרה שקשה לה בין היתר שאני אוהב אותה יותר משהיא אותיהיא רוצה להיות איתי. (שוב... היא נלחצת מהמצב שאני מאוד אוהב אותה וחושבת שהיא חייבת להחזיר אהבה באותה הרמה. הדגשתי לה שהיא לא חייבת ולא צריכה להחזיר לי בהתאם והדגשתי לה שזה בסדר מבחינתי שאני אוהב אותה יותר והיא פחות)האם יש טיפול תרופתי או פסיכולוגי למצב?האם ניתן לפתור את הבעיה?אני מוכן ללכת איתה לכל טיפול אם יש צורך(היא לא נרתעת מבחינה גופנית כי אני נראה דיי טוב.)

ד"ר אורן חסון
טיפול שורש
13.12.2011 • 18:14

עץ יקר,
האמת היא שלא ברור על איזה טיפול פסיכולוגי אתה מדבר. האם טיפול שיגרום לה להימשך אליך או טיפול שיגרום לך להפסיק לאהוב אותה, כדי שתוכל להמשיך את חייך בשקט ולמצוא את האושר שלך?לגבי טיפול עבורה – לא ברור לי אם זו בעיה כללית שיש לה עם גברים או רק איתך. אם יש לה בעיה כללית של רתיעה מאינטימיות, אז אכן חשוב שתלך לטיפול, והליכה אתך ביחד יכולה להועיל – ובתנאי שהיא רואה בך פרטנר אפשרי לעתיד. ואם היא באמת לא אוהבת אותך, אישית, במובן הזוגי, ואין לה בעיה דומה עם גבר אחר שהיא יכולה להימשך אליו, אתה צריך להמשיך הלאה. שש שנים זה הרבה לסחוב אהבה שהיא בעיקרה לא ממומשת. ואם אתה לא מצליח להשתחרר מזה, מה שעלול להשפיע על אושרך ועתידך, אולי חשוב על טיפול עבורך.חבל שלא כתבת את גילכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עץ ירוק
טיפול שורש
18.12.2011 • 19:01

אין לי בעיה לגבי אהבתי אליה. הבעיה יותר אצלה. היא אוהבת אותי בדרך מסויימת, אני לא מצליח להבין. היא רוצה להיות איתי ורוצה לבלות איתי, והיא כל הזמן כאילו מפלרטטת איתי. היא רוצה את הקשר לקשר רציני, ישנה כרגע רק הבעיה של האינטימיות.היא יזמה את חידוש הקשר. היא רוצה להיות בקשראין לי בעיה להשתחרר מהקשר. פשוט אני נותן הזדמנות למצב הקיים.היא ביקשה שננסה לאט לאט ושלא אבצע מהלכים יזומים מצידי אלה אתן לה את הביטחון ליזום לאט לאט, אתן לה את ההרגשה שאני לא כל כך מעוניין בהלמייטב ידיעתי לא היה לה קשר רציני ארוך,השאלה היא האם יש טיפול פסיכולוגי בשבילה.(היא בסוף שנות העשרים ואני בסוף שנות השלושים)