טיפול עצמי: צעד קודם לאסון
דני
עומד לפני חתונה, צריך עזרה דחופה...
⌄
שלום רב,
אני בן 27, עומד לפני חתונה. אני אוהב מאוד מאוד את ארוסתי, איתה אני ביחסים כבר 4 שנים.הבעיה היא שאני חושב שאני מאוהב בטירוף באחותה הצעירה. אנחנו בקשר טוב (אני ואחותה), והיא יודעת שאני נורא אוהב אותה בתור בנאדם. אבל היא חושבת שאין שום דבר מעבר. אני לא מפסיק לחשוב עלייה, קשה לי כשאני רחוק ממנה, וכל דבר בה מטריף אותי ומרגיע אותי בו-זמנית. אם זה המראה שלה, הדיבור, הריח... אני יודע שהיא לא מרגישה כלפיי אותו דבר. וגם אם הייתה מרגישה - לא יודע אם הייתי מוכן לעזוב את ארוסתי או לבגוד בה. אבל המחשבות על גיסתי לעתיד פשוט ממררות לי את החיים.מה עושים? אני מת לעקור את המחשבות עלייה מהראש, ולא יודע איך...נ.ב. כן, אכן יש באחותה הצעירה של ארוסתי דברים שאין בה, והייתי רוצה שיהיו. היא יותר קלילה וזורמת. יש לה יופי "פראי" יותר, ומבחינת משיכה מינית - לצערי אני חייב להודות שאני נמשך אליה יותר...
ד"ר אורן חסון
יפה שעה קודם
⌄
דני יקר,
במצב הנוכחי, ברור שאתה הולך לקראת אסון. אבל בינתיים כל המחשבות הללו הן רק אצלך, וזה טוב. לך טפל בעצמך. הרי ברור לך שהמקום שבו אתה נמצא אינו טוב (ולכן בדיוק פנית אלי), ובכל זאת לא הצלחת לבדך לצאת מהמלכוד שבו אתה מוצא את עצמך, ומהחשיבה הטורדנית הזו שלך (ואני אומר "טורדנית" כי אתה מתקשה להחלץ ממנה למרות שאתה מבין שהיא מזיקה לך ולסביבה). לכן, אתה כנראה זקוק לעזרה, ויפה שעה אחת קודם. לך לטיפול פרטני, והיעזר בו כדי ללמוד להתמודד עם זה.
דני
יפה שעה קודם
⌄
תודה רבה ד"ר חסון.יש לי שתי שאלות בבקשה:א. איפה אני יכול ללכת לטיפול?ב. הדבר האחרון שאני רוצה לעשות הוא לבטל את החתונה. אבל האם אתה חושב שזה הדבר הנכון לעשות?בתודה..
ד"ר אורן חסון
יפה חצי שעה קודם
⌄
דני יקר,
אם אתה גר באזור המרכז, אתה יכול לפנות אלי (ראה קישור בתחתית ההודעה, יש שם גם טלפון).אם לא, תצטרך, מן הסתם, לחפש טיפול פסיכולוגי/פסיכותרפי באזור מגוריך.והשאלה אם לבטל או לא לבטל תצטרך להיות נדונה שם. התחל כבר עכשיו, ותנסו ליצור מסגרת שבה תחליט על ההחלטה הזו בתוך חודש. על היתר, בין אם תישארו ביחד ובין אם לאו, תחליטו בהמשך.