טיפול עצמי לזוגיות: עצות חשובות

תאריך פנייה: 28.05.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אור.
בגידה
28.05.2005 • 15:20

שלום רב,
אני בת 27 נשואה במצב נפשי גרוע מאוד עם התלבטויות מרובות.ניהלתי רומן עם בחור שהכרתי במקום עבודתי במשך חצי שנה, ואני אפילו לא יודעת למה הגעתי למצב הזה שאני בוגדת בבעלי שאני אוהבת יותר מכל דבר אחר בעולם.הפסקתי את הרומן הזה ואני מרגישה נורא אין יום שעובר בלי שאחשוב על המצב שקרה אני לא מפסיקה לבכות ומרגישה שעשיתי מעשה נורא בלתי נסלח.בעלי לא יודע ולא ידע לעולם על המצב,אני כמובן מנסה להמשיך בחיים רגילים שהולכים בסדר גמור אבל מבפנים אני שבורה.אני אוהבת מאוד את בעלי ולא יכולה לחיות בלעדיו אך איך אני סולחת לעצמי ואיך ממשיכים הלאה מה עושים במצב כזה?תודה על העזרה שלך.אור.

ד"ר אורן חסון
חייבת לעצמך
28.05.2005 • 15:58

אור יקרה,
קודם כל שמרי על הסוד שלך לעצמך. את לא רוצה לסכן את הנישואים שלך. שנית: לכי לטיפול שיחזק אותך. היתרון של הטיפול הוא כמובן החשאיות שלו. תוכלי לפתוח את מה שעל לבך, ועוד לפני סיוע אחר, זה, וההקשבה, יקלו עלייך. לבן זוגך, את לא צריכה לפרט. הסבירי שאת בלחץ נפשי, ושאת רוצה להבין מה קורה לך, ולעבוד על עצמך. אם הוא ירגיש מאויים, הרגיעי אותו שזה בינך לבינך. אבל נראה לי שאת חייבת את זה לעצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אור.
חייבת לעצמך
29.05.2005 • 08:11

שלום
לך,תודה על ההתייחסות המהירה שלך.אני נמצאת כרגע מחוץ לארץ לתקופה ארוכה ביחד עם בעלי האם יש אפשרות להתגבר על המצב לבד, למרות שהייתי שמחה לגשת לטיפול אך אין באפשרותי, האם יש דרך נוספת לעבור הלאה?אני מרגישה כאילו אני הולכת "להתפוצץ" מבפנים,איך שוכחים את הדבר הנוראי הזה?תודה על העזרה הנפלאה שלך.אתה ממש עוזר.תבורך.

ד"ר אורן חסון
גורם מחנך
29.05.2005 • 20:37

אור יקרה,
מה שהורס אותך כרגע, זה שילוב הרסני בין המצפון לבין החרדות שלך. אז בואי ונתחיל מהצד החיובי: אם המצפון מציק לך עד כדי כך, זה אומר שאת באופן בסיסי אדם חיובי ונאמן. קחי זאת כנקודת מוצא, מכיוון שיש רבים שבוגדים בבני זוגם/ן, ללא שום נקיפות מצפון. הדבר השני שאפשר להסיק מהתגובה שלך הוא שאת חרדה לפרוק הזוגיות שלכם, ושאין בך בטחון בה. לו היה לך בטחון רב יותר, היית פחות חרדה שגילוי הבגידה יהרוס אותה. כשהזוגיות צעירה, החרדה הזו גבוהה יותר כי הזוגיות טרם עמדה במבחנים משמעותיים, אבל גם לזוגיות הותיקה גילוי של בגידה יכול להיות הרסני במידה רבה. כך שיש לחרדה על מה להסתמך.את לא יכולה לשכוח, וגם לא צריכה לשכוח את מה שקרה. אבל את צריכה להרגיע את עצמך, בעיקר כאשר החרדה נובעת יותר מאפשרות היפותטית של גילוי, מאשר מאפשרות מעשית של גילוי. היה רצוי שתעשי זאת עם איש מקצוע (ואפשר לעשות זאת גם בחו"ל), אבל במצב הנוכחי את אומרת שקשה לך לעשות את זה. אולי יכול להקל עלייך אם תדעי שהבגידה של גברים ונשים נשואים היא דבר נפוץ. מחקרים רבים בפסיכולוגיה האבולוציונית עוסקים באי נאמנות מינית, ובסיבות השונות לקיומה. לא נכנס לזה יותר מדי כאן, אבל תביני שזה קורה לרבים ולרבות (אם כי יותר לגברים מאשר לנשים). בתנאים מסויימים זה יכול לקרות כמעט לכל אחד או אחת. עם זאת, חלק מאיתנו מגיעים לנישואים כשהם יותר בשלים לזוגיות, ויותר בשלים למחוייבות, חלק מבשיל תוך כדי הנישואים, וחלק לא מבשיל לזה אף פעם. לך זה קרה תוך כדי, וכל מה שנותר לך כרגע הוא ללמוד מהנסיון, להפנים, ולהמשיך הלאה, כי כרגע את מחוייבת לא רק לו ולזוגיות שלך, אלא גם לעצמך, ולחיים מאושרים יותר. יכול לעזור לך אם תקחי את מה שקרה לך כלקח לימודי, ואת ההשפעה של הארוע הזה עליך, כגורם מחנך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083