טיפול נפשי - המלצות
aשמעון
חרדה לחצים בחילות
⌄
יש לי חברה כבר שנתיים וחצישנה ראשונה היתה בסדר אחרי זה התחילו פרידות וחזרות בגלליהתחילו לי לחצים ובחילות וחרדות והתקפי פאניקה כאלה שהלב מתחיל לפעום חזק והגוף מתחיל להרגיש חולשה ואז אני מקיאזה הגיע למצב שאני לא יכול לעשות איתה דברים לא לצאת איתה לשתות אצל חברים לא לשבת איתה בחצר עם אנשים רק המחשבה הזאת לפני שהיינו יוצאים לשתות אצל חברים היתה גורמת לי לבחילות ולחצים וגם התיאבון יורד שאני איתה אני לא מרגיש רעב ואין לי תיאבון אני יכול לא לאכול יום שלםגם שהיא היתה באה אליי היינו שוכבים ואחרי זה היו לי לחצים ובחילות והייתי מקיאכאילו שאני איתה אין לי שקט נפשי והראש כל הזמן חושב מתלבט מהססהסקס בדרך כלל בסדר אבל יש עליות וירידות ולפעמים אני לא מצליח לגמור ומפנטס שאני שוכב עם מישהי אחרת ואז אני מצליח לגמורבגלל זה אני לא איתה כרגע לפחות ככה אני לא חושב למרות שיש לי מצבי רוח משתנים אני יכול להיות בסדר ולשבת אם חברים ופתאם נגיד אחרי שאני מעשן סיגריה יורד לי המצב רוח ובא לי להיכנס לחדר להיות לבדאבל לפחות אני לא נלחץ ומקיאאולי זה כי זה פשוט לא זה ואני צריך לא להיות איתהאולי אנ ילא אוהב אותה מספיק אולי כי היא אהבה ראשונה שלי ואני עוד רוצה לחוות עוד דבריםהיא סך הכל בחורה טובה אוהבת עושה הכל בשבילי ואני כמו דפוק מחפש עוד ריגושים ועוד סקס אולי כי לא התנסייתי מספיק בעוד סקס ועוד קשריםעכשיו היא נסעה לחול לחודש לשכוח ממני אבל אנחנו מדברים והיא יודעת שזה לא יעזור לה והיא תחזור לפה לאותו מצב ואמרתי לה שאני לא יחזור אלי כי אני תמיד יפחד שיחזור לי הבחילות והלחצים והמחשבות והיא אומרת שאני לא מסוגל להתמודד עם זה ואני יפסיד אותההייתי גם בחול לפני חצי שנה ושכבתי שם עם כמה בחורות האם זה אומר שאני לא אוהב אותה?או שפשוט אנחנו גברים אין מה לעשות תמיד רוצים משהו חדשאני לוקח כדורים של ציפרלקס אבל זה סתם לא עוזר לא נראה לי שזה מה שיפתור לי תבעיהמה לעשות?
ד"ר אורן חסון
טיפול
⌄
שמעון יקר,
עושה רושם שיש לך בעיה משלך, שאולי אינה נוגעת כלל לחברתך. אתה לוקח ציפרלקס, ואולי אתה זקוק לטיפול תרופתי יסודי יותר, או לטיפול נפשי (ובין היתר להבין את מקור הלחצים), או לשילוב של השניים. אני מציע לך ללכת לפסיכיאטר, ולהתחיל לעשות בדק בית רציני.
המשך
טיפול
⌄
אנ ילא איתה כרגע למרות שיש לי עדיין מחשבות בראש ואנ יכאילו באי ידיעה מה קורה ויש לי מצבי רוח יורדים והרגשה של דאון כזה ככה גם היה לי בתאילנד שהייתי לא לידה והי לי גם בחילות אולי זה בגלל חוסר ידיעה לגבי העתיד וזה חולף עם הזמן שאני מתישהו ישכח אותה או שזה לא קשור אליהוכולם מדעים אותי אתה עושה טעות אתה לא תמצא בחורה כמוהאולי אני מחפש עוד ריגושים בקשר ובסדס כי לא היו לי לפני אז קשה לא להיות מנוסה אבל בסופו של דבר על סקס ניהיה הרגל ותמיד רוצים משהו חדש לא?הפסקתי עם הכדורים למה אני לא חושה שזה מה שאני צריך כי אם זה לא זה שום דבר לא יעזוראתמול למשל הייתי במסיבת לג בעומר מהעבודה ובדרל היה לי מן חרדה קטנה שרצתה להחזיר אותי הביתה אבל הלכתי היה בסדר לא נלחצתי למרות שבטח אם היא היתה איתי הייתי נלחץ והולך לשירותים להקיאאולי כי אני עוד בקשר איתה ומדבר איתה כל יום במחשב שהיא שם וצריך לנתק תקשר לגמרי אבל זה יהרוס לה תטיול והיא לא תהנה שם היא כל הזמן חושבת עליי ואני מעוד אותה שתהנהעוד משהו שניזכרתי בפסח הייתי בצפון ושחזרתי היא רצתה ליראות אותי היא באה ושכבנו ואחרי זה נלחצתי והקאתי אבל אמרתי לה שזה מהמופלטה עשתה לי לא טובלאחר כמה ימים היא באה אליי להיפרד לפני שהיא נסעה ושכבנו ואחרי זה לא זןכא אם הקאתי אבל היו לי לחצים וחרדותביומיים שלושה אחרונים שוב יורד לי התיאבון ואני בקושי אוכל ומתחיל לחשוב הרבההיום ישבנו בחצר משפחה חברים והיה לי שוב בחילות והלכתי לשירותים להקיאהאם זה יכול להיות בגלל שאני חושב הרבה כי אוטוטו היא חוזרת ואני מפחד להיפגש איתה ולחזור לזה שוב לכל המצב הזה של הלחצים מחשבות בחילותבטוח אם היא תחזור וניפגש אני ילחץ ושוב יהיו לי בחילותמה לעשות אני מרגיש אבוד רוצה לחזור לעצמי כברקיבלתי תשובה כזאת מפורום אחר-זכורה לי פנייתך מלפני מס' שבועות, גם אז המלצנו לך והפעם אני ממליצה ממש בחום- לא לחשוב על שום דבר- ולנתק את הקשר הזה. אתה המוקד כאן ועשה בשביל עצמך.אני עדיין קושרת את כל המתחים שהקשר הזה הביא לחייך- לכל הסימפטומים הגופניים (שמעידים על חרדה גבוהה,לאחר ששללנו גורמים גופניים ביולוגיים).אז לא, זאת לא המופלטה.. זה הקשר הלא בריא הזה, תרתי משמע. וזה תלוי ר-ק בך מה אתה עושה איתו. כל עוד היא נשארת בקשר ואתה מאידך לא הולך לטפל בזה, המצב רק יחמירלפי מה שאני מבין מהתשובה שלה שזה קשר לא בריא ולפי מה שאתה אומר זה לא קשור אליהמה לעשות??