בדיקת קשר: מתי לבדוק ומתי לוותר
אני
לבחור נכון
⌄
לאחרונה יצאתי עם מישהו מספר חודשים והקשר שהוגדר כ"רציני", נגמר מצידו, והותיר אותי די מופתעת וכואבת. לאחר ההחלטה הבחור נעלם כלא היה, באופן קר ו..נגמר.בדיעבד מכרים אמרו לי שלמרות שהרגשתי שהיה לי טוב וכיף, אני ראיתי כל מיני דברים במהלך הקשר שלא מצאו חן בעיניי, ולא עשיתי עם זה החלטה כלשהי, כי אולי פחדתי מכל מיני סיבות.כעת אני די כועסת על עצמי, איך לא הערכתי נכון את המצב, את הבחור ומידת הרצינות והמחוייבות שלו בקשר ולקשר. וכמו כן, חוששת שבפעם הבאה שוב אטעה ואחשוב שאני במקום "נכון".שאלתי, האם יש דרך "לדעת" שאני בכיוון הנכון, עם האדם הנכון, בקשר "הנכון" שמתאים לי, ואם אני מרגישה פה ושם דברים שמפריעים בהתנהגותו בקשר, כיצד עליי להסב את תשומת ליבו אליהם ברצינות על מנת שישתנו, מבלי להכנס ל"איומי" סרק שאולי זה לא מתאים ונחתוך את הקשר, מה שיוצר את אפקט "זאב זאב" ומביא גם ברב המקרים לפרידה, מכיוון הצד השני.תודה
ד"ר אורן חסון
אם באמת צריך
⌄
אני יקרה,
הגדרת הכל נכון כל כך. יש דרך לדעת, אבל אף פעם לא בודאות. מצד שני, ככל שאת בודקת יותר, את גם מסכנת יותר. זה כמו לבדוק קשר: הדרך הכי טובה לדעת שהוא חזק מאד, היא למשוך חזק מאד, אבל אז את מסתכנת בכך שתקרעי את החבל.טבעי שאם קשר לא מצליח, ובעיקר כאשר הוא לא הראשון שלא הגיע לאן שרצית שיגיע, את מתחילה לשאול את עצמך אם את בכלל יודעת לקרוא נכון את האדם ואת המפה. אלא שאין דרך ודאית. יכול להיות שעשית הכל נכון, מנקודת מבטך, ובכל זאת הקשר נכשל. זה יכול להיות עניין הסתברותי בלבד. לו הייתי יכול לתת לך דרך לדעת הכל ממבט ראשון, הייתי היום האדם העשיר בתבל.המשיכי לעשות את מה שאת עושה, כי אבדן ביטחון גם הוא בעייתי. בני לך אותו מחדש. ורק אם את מרגישה שהתחושה הזו נמשכת, לכי לייעוץ פרטני, כדי לקבל פרופורציות, וללמוד אחרת, אם באמת צריך.