טיפול משפחתי לפני חתונה: מה לעשות?
אורטל
הפתעה לפני החתונה
⌄
אני חד הורית בת 30 יש לי בן בן 3,את בן הזוג שלי הכרתי לפני שנה,גרוש פלוס 2.בעוד חודש אנחנו אמורים להתחתן,היחסים בנינו מאוד לחוצים לאחרונה ואני תוהה אם זה קשור ללחץ של לפני חתונה או למורכבות שיש לנו בבית עם הילדים.בין הילדים שלו ושלי קיימת קנאה,מריבות בלי סוף ומצבים מורטי עצבים שאנחנו לא יודעים איך להגיב להם.הילדים שלו חיים אצל האמא ובאים פעמיים בשבוע אלינו מבית הספר ועד למחרת בבוקר.אודה ואומר שאני לפעמים סופרת את הדקות שיגיע הבוקר ויסתיים הסיפור המעייף הזה.לפני כשבוע החליט בן זוגי להפתיע אותי ולהודיע לי שלאחר שיחה עם גרשתו החליטו להעביר את משמורת שני הילדים אליו !!אני לא יודעת איך להגיב לזה,זה אולי ישמע מכוער אבל אני לא חושבת שהייתי נכנסת למערכת יחסים שיש בה 2 ילדים בבית,זה שונה מאוד מיומיים בשבוע וכל שבת שניה.אנחנו חודש לפני חתונה ואין לי מושג מה לעשות,בבקשה תעזרו לי
אורטל
הפתעה לפני החתונה
⌄
היי מישהי,את צודקת במאה אחוז,אין שום סיכוי שבעולם שאני אגרום לבן שלי לא להרגיש טוב ואני כן מוכנה לוותר על האושר שלי למענו,כי אם הוא לא מאושר,אני בוודאי לא אהיה מאושרת (וזה לא נקרא שהילדים מנהלים את חיינו,זה האושר שלהם שמנתב אותנו).אין לי משוג איך לפעול כרגע,אנחנו כבר בשלב כתיבת הזמנות ואני חושבת שזה לא פייר כלפי להפיל עלי בשורה כזאת בשלב הזה.
ד"ר אורן חסון
לבנות תא משפחתי נכון, ובקצב המתאים
⌄
אורטל יקרה,
אין סיבה שתתקדמו לחתונה כל עוד היחסים ביניכם אינם מוסדרים כראוי. הבעיה היתה קשה גם כאשר ביקור ילדיו היה לזמני ביקור בלבד, ועכשיו, משהתנאים השתנו, תהיה עוד יותר קשה. גם קודם הייתם אמורים לטפל בזה עוד לפני נישואים, ועכשיו, על אחת כמה וכמה.אתם חייבים ללכת לטיפול משפחתי. בלי זה אסור לכם להתקדם. קודם כל לטובת הילדים. אל תכעסי עליו בעניין העברת המשמורת אליו – כי כפי שאת דואגת קודם כל לבן שלך, כנראה שגם הוא כך, ולכן זה היה השיקול ולא משהו נגדך. אולי גם למרות שידע שלא תסכימי, כי זה חשוב לו יותר, כפי שילדך חשוב לך יותר מהקשר. יתכן שהוא מקווה שתתגברי על זה, מבלי להבין עד כמה זה קשה לך. לכן אתם זקוקים לטיפול משפחתי, כדי לדעת איך לנהל את הצד הזוגי בצד הצד ההורי, כשכל אחד, ובאופן טבעי, נוטה לילדים אחרים במשוואה הזו, מה עוד שיש קינאה בין הילדים. אני בטוח ששניכם אוהבים זה את זו. זה מצב שאפשר לטפל בו, ובתנאי שתעשו זאת נכון ועם אורך רוח, ועם הבנה שגם אם הילדים שלכם יתנגדו לתהליך בראשיתו, יתכן מאד שהם ירוויחו ממנו הרבה בהמשכו – ובתנאי שהבנייה של התא המשפחתי החדש תיעשה נכון.