טיפול בקשר: מה לומר?
פותחן
חוסר תקשורת
⌄
שלום,
אני נשוי מזה כשנתיים ויש לי בעיית תקשורת עם בת זוגתי.אני יודע שלפני שמאשימים את הצד השני צריך לבדוק את עצמך ועשיתי חשבון עם עצמי. עשיתי עשרה מפגשי אימון אישי שעזרו לי מאוד גם בחיים הפרטיים וגם בעסק שאני מנהל. אך בכל זאת אני חושש שאשתי סובלת מבעיה שמפיעה על שנינו - היא לא מסוגלת להקשיב.לכל זוג יש עליות וירידות וכשיש תקשורת טובה אפשר להתגבר על הדברים. הבעיה היא שאשתי יודעת רק לדבר ולא להקשיב. זה מתחיל בזה שלעולם אני לא מצליח לסיים משפט שהתחלתי והיא תמיד עונה באמצע. זה משגע אותי. אם בהתחלה הייתי סבלני וביקשתי ממנה לתת לי לסיים משפטים, כיום אני פשוט מיואש ומפסיק את השיחה באמצע.כשאני מדבר ההקשבה שלה אינה פעילה, היא הרבה פעמים מסוגלת לראות טלויזיה תוך כדי שיחה. כשהיא מדברת היא מסתכלת אלי וכשאני מדבר היא מעיפה מבט בטלויזיה. אני יכול להתאמץ ובמשך 2 דקות להגיד לה מה מפריע לי ובמידה והיא לא התפרצה לשיחה (מה שנדיר שקורה) היא יכולה לענות לי במשפט שהיה ההמשך של הדברים שלה ממשפט קודם שלה ולהתעלם לחלוטין מכל מה שאמרתי.ניסיתי לדבר ולהסביר בעדינות איך מתנהלת שיחה בין אנשים אבל היא מפרשת זאת כהתנשאות שלי עליה. אני מסתכל לעתיד ורואה איך זה מסתיים ואם זה ימשך ככה אני מעדיך גם לסיים.
ד"ר אורן חסון
צורך בטיפול בבעייה
⌄
פותחן יקר,
אם אתה עדיין אוהב אותה ומקווה שהעניינים יהיו טובים יותר, אבל גם, בצד זה, אומר שאם זה לא ישתפר אתה לא רוצה את המשך הקשר ביניכם, זו אמירה חשובה שצריכה להיאמר, ולא רק להסתתר במחשבה שלך. חפש וקבע ייעוץ זוגי, שמטרתו ליצור תקשורת ביניכם, וספר לה על כך. אם לא תרצה, זה אולי הזמן ל"נשק יום הדין", כלומר, לומר לה שאם לא כך, האלטרנטיבה היא גרושים. ובתנאי שאתה מאמין בזה, כלומר, שאם היא לא באה אתה באמת מוכן ללכת עם התהליך.במידה שאתה עוד לא שם, אל תגיד זאת. אבל כן אמור לה שאתה חושב שחשוב ללכת ליעוץ זוגי כי אתה מרגיש שהתקשורת ביניכם לקויה. אתה יכול לקחת גם את האחריות עליך, ולומר שייתכן שהבעיה אצלך (וזה בסדר לומר זאת – ממילא הכל ייפתח מחדש בתהליך היעוץ), אבל העובדה היא שאתה מתוסכל, ומרגיש שהקשר ביניכם הולך לאיבוד. העובדה הזו כשלעצמה מצדיקה טיפול בבעייה.