טיפול משפחתי: איך למצוא מטפל מתאים

תאריך פנייה: 26.06.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסוי
משבר משפחתי -בן שונא את אמא שלו
26.06.2012 • 12:46

שלום,
אבא שלי נפטר לפני כ 8 שנים , מאז חל ניתוק דרסטי בין אמא שלי לאח שלי , אח שלי פיתח שנאה לאמא שלי ולא מוכן לשמוע עליה בכלל.ניסתי לברר בתור הגורם המגשר מה הסיבות שהוא שונא את אמי ,אישתו אמרה לי שהוא שונא את אמא שלי בגלל שהיא הייתה בוגדת באבא שלי על ימין ועל שמאל כל יום , שהוא חי בחדר מסכן עם טלוויזיה ישנה ומיטה ישנה , הזניחה אותו , אהבה אותי ולא אותו , לא הוציאה שקל מכיסה להשקיע בו ולעזור לו, ושרצתה לזרוק אותו מהבית, ושהיא הגורם לכך שאבא שלי ניהיה עצבני ובעקבות עצבים פיתח מחלות ומת.. היא אשמה במוות של אבא שליגם אותי הם קצת מאשימים במוות של אבא שלי ..הם אומרים אמא שלך עשתה טעיות ועכשוי שתלמד לקח , אבל אח שלי לא עושה טעיות הוא מושלם...יש פתרונות לדברים הללו?

ד"ר אורן חסון
איך מוצאים מטפל מתאים?
27.06.2012 • 16:29

חסוי יקרה,
את כותבת על עניין מורכב הנמשך שנים. ההאשמות מאד מאד חמורות, ולא זה המקום, כאן, בפורום, לעשות בית דין שדה כדי לקבוע מה נכון מתוך זה ומה לא. מה שחשוב יותר הוא שזו התפיסה העכשיווית שלו, בין אם הוא הגיע אליה לבדו או בעזרת אשתו שסייעה לו בכך מתוך אינטרסים שלה. ואני מעלה זאת כאפשרות מבלי ידיעה, כי אני יודע שדברים כאלה קורים. הוא פגוע כי לדעתו הוא המועדף פחות על ידי אמו, והוא פוגע ומאשים כי כך אולי הוא משיג מחדש את הכבוד האבוד של עצמו, או מנסה לנקום. טוב זה לא. האם זה טוב לו? - אני גם לא יכול לדעת. אולי קשה לו בנוכחות אמכם, כי הוא מתקשה לעמוד בביקורת שלה והוא מנסה כל דרך אפשרית לשמור מרחק. אין ספק שהוא נפגע, ואני לא יכול לדעת אם בצדק או שלא, וגם אולי זה לא משנה.ברמה הזו של פגיעה - רצוי שתהיה החלטה שלו לגישור ולפישור כדי להצטרף לתהליך, אולי בעזרת מטפל משפחתי. והוא לא יחליט על זה בקלות. ברמה הזו של הפגיעה של אמך - רצוי שהיא תלך לטיפול אישי, כי היא מאד פגועה, ויתכן שתוכל להעזר בו כדי להיות פגועה קצת פחות, כי אין לי ספק שקשה לה עם זה. ואולי אפילו ללמוד להשלים עם מה שיש - למרות שזה לא פשוט - כי אולי זה הדבר הנכון לה. אני לא יודע אם זה כך, אבל על זה צריך לדבר בטיפול.חפשו טיפול באזור מגוריכם, אם אפשר, כי זה יהיה קל יותר. בין אם מטפל פרטי, ובין אם מטפל מהמגזר הציבורי (ראי "עזרה ראשונה באינטרנט" באתר שלי, עמודה שמאלית).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083