טיפול משולב: תרופתי ונפשי

תאריך פנייה: 04.12.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רגב
אובססיה לעבר שלי...
04.12.2010 • 08:43

אורן שלום,יש לי אובססיה בלתי נסבלת לעבר, המשמעות של זה היא שיש כמה שנים 19-22 שהמחשבה עליהן מאוד מכאיבה, דמויות שהיו וכבר אינן, חוויות של כשלון שמהדהדות ומערכת יחסים אחת שאני מתקשה להתגבר עליה עד היום. כיום אני במערכת יחסים יציבה אך אין בה כל כך תשוקה ורגש כמו באף אהבה אחרת, היא יציבה וזה מה שחשוב לי אבל היא לא מעוררת בי את הרגשות שהיו בי פעם, העניין הוא שהרגשות האלו נתפסים בעיניי כמה שמטשטש את המציאות וטשטש המון זמן וכשאין לי את ה"היי" במערכת יחסים אני חוזרת לתחושת הפספוס הקיומית שלי והמעיקה, תחושה של משהו גדול לא פתור מפעם-תחושת פספוס מאוד גדולה...שום דבר שאני עושה היום לא מצליח לדחוק אותה הצידה והיא מקננת בי כל פעם מחדש ומאוד מחלישה- לפני שבועיים היא הייתה כל כך חזקה שהתקשרתי לאמא של האקס שלי ושוחחתי איתה ארוכות על התסכולים שנותרו בי מהבן שלה...אין צורך לציין בפניך כמה השפלה גוררת אחריה מחווה ילדותית שכזו, אבל לעיתים זה חזק ממני, הרצון לנסות לסגור דברים מפעם, לחזור לאחור , אולי גם לחזור לנקודה שהדלתות היו פתוחות אז והרבה מהן סגורות בפניי היום (בין היתר מטעמי גיל-הצבא למשל...) השאלה היא מה אני עושה עם כל המטען הזה, אני מאוד אוהבת מוזיקה, אבל בזמן האחרון כשאני מאזינה לה אני נכנסת למעין בועה מהעבר כמו סרט שאני מפיקה ואני לא יודעת איך להפסיק עם זה...זה פשוט הורג אותי, וגם מחבל לי במערכת יחסים הנוכחית שהרי אני לא יכולה לפתוח בפני הבן זוג שלי שיש לי עדיין מחשבות על האקס ושאני לא מרגישה את הלהט הזה ביחסים איתו (אם אני לא רואה אותו אני מתגעגעת, אבל אלו לא הגעגועים כמו במערכות יחסים אחרות, אולי כי זו יציבה יותר ואנחנו מאורסים...) אניי נופלת להרבה משברים שבהם הדמעות זולגות מעצמן ואז אני חושבת שהמשבר ריפא משהו אבל אני מייד נופלת לעוד משבר רגשי שכזה...מה עושים במצבים כאלו? חייבת לציין שאפילו ניסיתי כדורים בעבר נגד דיכאון אבל כשהפסקתי איתם הכל חזר לקדמותו כאילו לא באמת פתרתי שום דבר...פשוט מעייף לחיות את החיים בצל העבר. במיוחד שלא נותר ממנו דבר והוא באמת רק צל....

ד"ר אורן חסון
טיפול משולב: תרופתי ונפשי
04.12.2010 • 23:37

רגב יקרה,
לא כתבת בת כמה את היום, וחבל. כתבת על אובססיה לארועים שהיו לך כאשר היית בת 19-22, אבל אני לא יודע אם את בת 23 היום, או בת 43 או בת 63, והתשובה שונה לגמרי בכל מצב כזה.אני מניח שחלפו מספר שנים מאז. לקחת כדורים נגד דיכאון שהועילו לך בעת שלקחת אותך. בדרך כלל רצוי במצבים כאלה לא להסתפק בכדורים, אלא גם להתרגל אחרת תוך כדי, כלומר, לנצל את השקט שנותנים לך הכדורים כדי ליצור הרגלי חשיבה חדשים בעזרת טיפול. אני ממליץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083