טיפול מערכתי בזוגיות מורכבת
תפילה ואמונה
החזרת התשוקה
⌄
שלום רב,
אני ובעלי, נשואים לערך 10 שנים, שלושה ילדים קטנטנים.למיטב זכרוני, חיי המין שלנו אף פעם לא היו סוערים אבל כרגע בשלב זה של חיי אני מרגישה שזה חסר לי יותר מתמיד.התחושה היא שחיי המין הפכו "לנטל", דיברנו על כך לא פעם, בעיקר ביזומתי , ועיקר השיחות סבבו סביב הרגשות שלי, הקושי שלי באין והרצון שלי בחיזור, ביוזמת המין וכו'.רבות אני קוראת בתשובותיכם שאחת הבעיות היא כאשר הכל הופך להיות מובן מאליו ולא צריך להתאמץ בשביל כלום בעצם ובעיקר לא בשביל יחסי המין.אני בדילמה - מצד אחד חסר לי ורוצה יחסי מין אבל מצד שני לא רוצה ליזום, להלחיץ, לא רוצה שיקבל אותי כמובן מאליו. אך איך עושים זאת ללא פגיעה באחר? לעולם לא סירבתי לקיום יחסי מין ואולי כאן הבעיה....בא לי בפעם הבאה שבעלי ירצה לקיים יחסי מין פשוט להגיד "לא בא לי......"מהי המלצתכם וכיצד מחזירים את התשוקה לחיים? (שאלת מיליון הדולר).חייבת לציין שאנו מדברים, מפגינים אהבה אחד לשני בנשיקות וחיבוקים, מתגפפים אבל בזה זה מסתכם לצערי.......
ד"ר אורן חסון
טיפול מערכתי 2
⌄
תפילה ואמונה יקרה,
זכרתי ששאלת שאלה גם בעבר. קראתי אותה שוב. מדובר ביחסים הרבה יותר מורכבים מאשר שאלת מליון הדולר. יש בך גם הרבה כעסים עליו, וכנראה לא רק בגלל הבגידה שלו. לכן גם הצעתי לך ללכת ל"טיפול מערכתי", כלומר, מיני וזוגי גם יחד.אנא קראי שוב את תשובתיכאן(בצמוד לשאלה שלך). אם את רוצה לפתור את הבעיה, כדאי שתתחילי לעשות.