התמודדות עם בחירות של בן הזוג
בחורה
אקס שעבר לגור לידי
⌄
שלום רב
התייעצתי איתך לפני כחצי שנה בעניין הבן זוג שנפרד ממני לאחר שחצי שנה מאחר ולא הרגיש שהוא מסוגל לתת לי הרבה ושהוא מרגיש שהוא אוהבת אותי מאוד אבל לא כבת זוג. משם נפרדנו והמשכנו להיות בקשר די טוב, ידידים שגם מבלים וגם מקיימים יחסים אינטימיים, שמתייעצים יחד, נפתחים יותר אחד לשני. כרגע, חצי שנה אחרי הפרידה הבנתי והוא גם שאני עדיין אוהבת אותו ורוצה אותו כבן זוג בעצם. הבעיה שלי היא כזו, אני נאלצת לשחרר אותו כי אני אסבול אחרת. אני רוצה להתנתק ממנו אבל יש בעיה קטנה. הוא עבר לגור לידי לפני כחודש. בניין אחד לידי הבית שלי, הוא התחיל לעבוד בקיוסק שמתחת לבניין שלי. זה יוצר קושי גדול יותר להמשיך הלאה. מה גם שהוא אפילו לא טרח לשאול אותי לפני אם זה יפריע לי אם הוא יעבור לגור לידי, אם זה יצור מצב בעייתי ביננו. אני מאוד מאוכזבת ממנו, בגלל היחס המאוד לא אחראי שלו. הוא מוותר על הכל בחיים שלו. על הלימודים(הוא הפסיק אחרי שנה אחת כי הרגיש שהוא לא טוב) , הוא נפרד ממני למרות שהוא טוען שאני הכי חשובה לו בעולם, הוא מעשן המון יחסית, הוא ניסה להגביל את עצמו לא לקנות חשיש אלא רק אם מישהו מעשן לידו אז הוא יצטרף. אבל שהוא מפסיק לקנות. גם בזה הוא נכשל. אני כן אוהבת אותו ואכפת לי ממנו מאוד אבל גם אכפת לי מעצמי ואני די נפגעת מזה. לא יודעת איך להמשיך הלאה בלי לבכות ובלי לחשוב עליו וזה מתיש אותי. הייתי מעדיפה שהוא לא היה גר לידי ושלא הייתי צריכה להתקל בו.תודה לך
ד"ר אורן חסון
כשתהיי מוכנה להיפרד
⌄
בחורה יקרה,
מאחר שלך אין שליטה על הבחירות שלו, אז קחי בחשבון שהוא לא ישנה את מעשיו, מגוריו או מקום עבודתו רק כי את מעדיפה שהוא לא יעשה זאת. הוא לא מחוייב לך. את כן מחוייבת לעצמך. עשי את מה שאת חושבת שנכון לך בתנאים האלה.אני מבין את הפגיעה שלך, אני מבין את הקושי בעימות היומיומי כמעט של עצמך עם התקווה שלך שנכשלה, ליצור איתו זוגיות טובה. זה באמת קשה מאד להתמודד עם זה. אבל את לא יכולה להכתיב לו מה לעשות. אם כך, ואם זה חשוב לך מאד, הכתיבי לעצמך את מה שאת יכולה במסגרת האפשרויות והאילוצים שלך, כי זה מה שנשאר לך. אלא שאני חושב שאת עדיין לא ויתרת עליו, ולכן את עדיין לא מוכנה שייעלם לך, ולכן עדיין כל כך איכפת לך. אני חושב שהיית רוצה שישתנה לא רק בשבילו, אלא גם בשבילך. וכנראה שגם בזה את לא יכולה להשפיע עליו. כשתהיי מוכנה להיפרד, תיפרדי. וצריך יהיה לעשות מאמץ ממשי כדי לעשות זאת.