טיפול מיני: מה לעשות?

תאריך פנייה: 04.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תמר
זוגיות במשבר!!!
04.07.2006 • 17:22

ד"ר אורן חסון שלום,אני ובעלי נשואים מזה 6שנים ומכירים 11 שנים ,אין לנו ילדים (אני בת 29 ובעלי הוא בן זוגי הראשון בן 32).מאז ומתמיד היו לנו בעיות ביחסי המין- אני מעולם לא הגעתי לסיפוק מיני. מיותר לציין שהעניין יצר אצלי תסכול רב, (מה שאני לא יכולה לומר על בעלי)הרגשתי אנטי מינית וחייתי בתחושה שמשהו אצלי לא תקין. הרגשתי חריגה -איך כולן יכולות ורק אני לא???בעלי טיפוס מאוד מופנם וחסום רגשית ובכל פעם שהייתי יוזמת שיחות בנושא, הוא היה שותק ומסתגר בתוך עצמו. כאן המקום לציין שבעליגבר מקסים, אוהב ותומך ומוכן לעשות הכל בשבילי אך הוא אינו מסוגל לבטא רגשות כל שכן להבין את המורכבות הרגשית שלי (לרוב הוא בכלל לא מבין מה אני רוצה ממנו ומצפה ממני לתרגם כל דבר למעשים פרקטיים).לרוב אני מרגישה שאני מנהלת דיאלוג עם עצמי.עם השנים, שלא במתכוון קרה והתאהבתי בקולגה וידיד שלי לעבודה, היתה ביננו כימיה מאוד טובה, היינו מבינים זה את זה ללא צורך להשתמש במילים והחיבור ביננו היה מאוד עוצמתי וסוחף. הסיפור התגלגל לרומן מתמשך בן 3 שנים.מיותר לציין שהסקס ביננו היה פשוט מאלף והותיר אותי כולי המומה במיוחד לאור התסכול שנצבר בי , ולראשונה בחיי הרגשתי כ"כ סקסית ונשית מה שהעצים עודיותר את הרגשות שחשתי כלפיו.שקלתי מספר פעמים לפרק את הנישואין אך לאחרונה החלטתי לשים קץ לרומן במטרה לנסות ולתת לזוגיות שלי עם בעלי צ'אנס (אציין שבעלי אינו יודע דבר לגבי הרומן).הבעיה היא שכיום אני כבר לא נמשכת אליו מינית ויחסי המין ביננו הגיעו לשפל המדרגה. אני מאוד רוצה לנסות ולעורר את התשוקה שלי כלפיו אך אני חוששתשיתכן ונוצר נזק בלתי הפיך ואולי זה בכלל לא אפשרי, אולי זה מת? מצד שני אולי הציפיות שלי גבוהות מדיי? אולי אחרי 11 שנים הערכה וכבוד הדדי תופסים את מקום התשוקה בין בני הזוג?החיים שלי כרגע בכאוס ואני ממש מנסה להחזיר לעצמי את השליטה בהם. אני אובדת עצות,מבולבלת חרדה ומיואשת ומנסה למצוא פיתרון לתסבוכת אליה נכנסתי!!אני מאוד אודה לך אם תוכל להראות לי את האור שבקצה המנהרה..המיואשת.

ד"ר אורן חסון
לתת לו צ'אנס, אבל גם לעצמך
06.07.2006 • 00:07

תמר יקרה,
אני מציע שתגשי לטיפול מיני, ואולי קודם לבד, ואחר-כך ביחד עם בן זוגך. חפשי מטפל מיני באזור מגוריכם דרך האתר של איט"ם (האגודה הישראלית לטיפול מיני).עם זאת, אני רוצה לציין שאמנם כתבת שאת רוצה לתת לבן זוגך צ'אנס, אבל לא כתבת מה את מרגישה כלפיו. כתבת רק מה את לא מרגישה כלפיו. מכיוון שאין לכם ילדים, בדקי את עצמך תוך כדי התהליך אם הרגשות שלך כלפיו חזקים מספיק כדי לחיות איתו באופן שתרצי לחיות עם בן זוג.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083