ירידה בלהט וקשר: מה גורם לירידה באושר?
אורנית
אורגזמה ואושר
⌄
ד"ר אורןשלום רב,בעבר כשהייתי חווה אורגזמה הייתי מתמלאת ברגשות של שמחה, של אושר עילאי, שהכל טוב לי בחיים, שהכל מתרכז בכאן ועכשיו וכל כך טוב לי.... כבר תקופה לאחרונה שאני אמנם ממשיכה לחוות אורגזמה אבל במנותק מהרגשות הנ"ל. אני מתרכזת בתחושות הגופניות הנעימות אבל זה כבר לא מעורר בי הרגשת שמחה ואושר ולעיתים אפילו מעורר בי עצב...ושאלתי היא: האם בהכרח יש קשר בין אורגזמה לרגשות של שמחה או עצב? מה קורה בגוף בשעת אורגזמה שמשפיע על ההיבט הנפשי אם בכלל (חוץ מתחושת הרפיון והרגיעה שלאחריה)? האם זה טבעי לא להרגיש רגש כלשהו בשעת אורגזמה אלא לחוות אורגזמה רק במימד הגופני בזמן שאני נשואה לבעל אוהב ויש בינינו אהבה וסקס נהדר? מה אפשר לעשות כדי להחזיר את רגשות השמחה והאושר לחווית האורגזמה? וממה השינוי הנ"ל יכול לנבוע?
ד"ר אורן חסון
ירידה בלהט = ירידה באושר?
⌄
אורנית יקרה,
כבר כתבתי כאן בעבר שהמין הוא מראה של יחסים. בעת האוגזמה יש פרץ של נוירוטרנסמיטורים במוח, שנותן, בין היתר, תחושה של אושר, ולא רק עונג פיזי. ולכן השאלה היא לא רק אם את מתענגת פיזית, ואם יש לכם סקס טוב, אלא גם מה קרה לרגש שלכם מחוץ לבילוי המיני שלכם. יכול להיות שיש ביניכם כעסים וטינות קטנות שמפריעים לכם.אבל יחד עם זאת, יכול להיות שפשוט עוצמת ה"הידלקות" של הקשר שלכם ירדה, ושאת מבלבלת את הירידה הזו בעוצמת הלהט והמשיכה שלך, שהיא טבעית, עם הזמן, כירידה באושר.