טיפול מיני: מה לעשות?

תאריך פנייה: 09.12.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
בעילום שם
חוסר חשק מיני
09.12.2005 • 03:37

שלום רב
אני וחברי ביחד כשנה פלוס וגרים ביחד כשלושה חודשים. אני בת 28 והוא בן 29 ועבור שנינו זהו קשר רציני ראשון. לפני כן, היינו בקשרים קצרי טווח שהיו מבוססים בעיקר על מין ואינטרסים. הזוגיות שלנו יפה והרמונית פרט לעובדה שהוא חסר חשק מיני (עבורי זאת בעיה גדולה) הוא מבחינתו לא מרגיש שום חוסר וטוען שטוב לו ככה. פעם אחר פעם אני מרגישה דחוייה על ידו ואני כבר ממש מתחילה להתערער. ניסינו לחשוב ביחד מה יכולות להיות הסיבות לכך ועלו כמה אופציות: מגיל שש הוא נחשף לסרטים פורנוגרפיים וזה יצר אצלו איזושהי בעייתיות, הוא חווה התנסויות מיניות לא סטנדרטיות וכיום הוא נמצא בכזאת "קהות ריגשית" שהוא לא יכול סתם להנות ממין "רגיל", סתם עייפות פיזית עקב עבודה מרובה. חשוב לציין שהבעיה היא לא רק קיום יחסי המין עצמם אלא חוסר יכולת ליצור אינטימיות אמיתית. אני מרגישה שהוא בורח לדמיון ולא מנסה לחוות את המציאות בעוד אני ממש הפוכה ממנו. החלק האופטימי בסיפור אם אפשר לקרוא לזה ככה זה שהוא מודע ומודה שיש לו בעיה עם רגשות ובכל הקשרים זה היה ככה אצלו ובסופו של דבר הוא גם השתכנע שנלך לטיפול. הבעיה היא שנדמה שהוא עושה זאת על מנת "לצאת ידי חובה" כי הוא כבר רמז שמספיקה פגישה אחת בעוד לי ברור כשמש שמדובר בטיפול הרבה יותר מעמיק. אני חוששת ומתוסכלת מהמצב. כל כמה זמן יש "פיצוץ" סביב הנושא ומה שעוד משגע אותי זה האדישות שלו, אני יכולה לא להירדם כל הלילה ולהיות מוטרדת והוא יכול להירדם בכל מצב!!! גם אם שנייה לפני שהוא נרדם היינו באמצע סקס ושם זה גם נגמר, באמצע. אני מרגישה שהחלפנו תפקידים בקשר. אני זאת שיוזמת כל הזמן (והרבה פעמים מצליחה אגב) והוא זה שמתלונן שהוא עייף ואין לו חשק. בטח יש הרבה נשים שמקנאות בי על זה אבל "אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים".האם לדעתך יש פה בעיה מעבר לחוסר התאמת צרכים? האם זה פתיר בטיפול בהתחשב באדישותו ובכך שהוא לא ממש חושב שזה יכול להשתנות?ממתינה לתשובה- זאת שבקשר שנה ומרגישה נשואה ארבעים שנה...

ד"ר אורן חסון
להתחיל בטיפול, ולראות מה הלאה
10.12.2005 • 11:55

בעילום יקרה,
אם הוא הסכים ללכת לטיפול מיני, לכו. המטפל המיני כבר יסביר לכם את מהלך הטיפול, ומה נדרש. קחי קודם כל את מה שהוא נותן לך, ותבזבזי אנרגיה על ויכוחים רק אם תזדקקי לזה. אל תתחייבי לפגישה חד פעמית, אבל גם אל תבקשי ממנו, כרגע, להתחייב לטיפול מעמיק. התחייבו שניכם כרגע רק להגיע לפגישה הראשונה, לשמוע את דעתו של המטפל המיני, ולהחליט אחר-כך.ספרי את אשר על לבך אצל המטפל המיני, ותני לו לקחת את המושכות לידיו, להציע הצעות ולהביע את דעתו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בעילום שם
חוסר חשק מיני
12.12.2005 • 20:26

אורן שלוםקיבלנו את המלצתך וקבענו תור למטפלת זוגית. היא טוענת שאינה מתמחה בטיפול מיני אך נותנת לכך מקום רב בפגישות. מכל הרשימה של המטפלים שקיבלנו מקופת חולים לא נתקלנו במישהו שההתמחות שלו היא טיפול מיני אלא רק טיפול זוגי או משפחתי.אני וחברי הגענו למסקנה שהבעיה היא לא פיזית אלא ריגשית. האם לאור הדברים אתה חושב שמטפלת זוגית היא הכתובת הנכונה או שעלינו להתעקש ולחפש מטפלת מינית?האם מותר לך להמליץ על מטפלים מיניים העובדים בשיתוף עם קופ"ח כללית?דעתך חשובה לנובתודה מראש

ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי או מיני
13.12.2005 • 01:35

אני מציע שתבדקו באתר של איט"ם (אגודה ישראלית לטיפול מיני - ערכו חיפוש באינטרנט ותמצאו בקלות). יש שם רשימה של כל המטפלים המוסמכים. צלצלו ותראו אם יש מי מהם שגר בסביבה שלכם ועובד גם עם קופת חולים. אני לא יודע מי כן ומי לא.רצוי מטפל מיני וזוגי גם יחד, ויש לא מעט כאלה. חשבתי על הצורך בטיפול מיני משום שכתבת על אופי הריגושים שהוא עבר וזקוק לו, לדברייך. אבל אם המטפלת טובה, יכול להיות שהיא תפתור אתכם את הבעיה, או תדע להגיד שיש צורך בטיפול מיני, כשיגיע הצורך הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083