התמודדות עם ניתוק רגשי בעבודה

תאריך פנייה: 08.12.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
בעילום שם
רחוק מהעין רחוק מהלב
08.12.2005 • 17:04

שלום רב,
רציתי לשאול: יש במקום עבודתי מישהיא מאוד שלילית,מקללת,לא נעימה, ולא נחמדה- פחות כלפיי אבל כלפיי כל העולם, בוא נאמר שאפשר להבין למה, לא אפרט...אני מנסה לשקף לה לה את התנהגותה ולהראות לה שזה מפריעה לה בחיים, אך ללא הועיל.התנהגותה מפריעה לי בעיקר-שיש לי מישהיא כזאת שלילית, כל בוקר שיוצרת אווירה לא נעימה ובנוסף אני בהריון ומאוד רגישה,אודה לעצתך איך מתמודדים עם ניתוק רגשי, כי הדבר מעיק עליי מאוד?תודה על הפורום הנפלאויישר כוח

ד"ר אורן חסון
רחוק מהעין רחוק מהלב
10.12.2005 • 11:48

בעילום יקרה,
לא היית גלויה איתי, או שלא היית ברורה מספיק, ולכן אני לא יכול לענות לך על השאלה. כתבת על אשה לא נעימה במקום העבודה שלך, אפילו ציינת שהיא לא נעימה כלפי כל העולם, אבל היא די בסדר איתך, אמרת אפילו שיש לה סיבה טובה, שלא פרטת, ואז שאלת אותי איך מתמודדים עם ניתוק רגשי.על איזה ניתוק רגשי את מדברת? האם על ניתוק רגשי שלך ממנה? האם על בעיה שיש לה, של ניתוק רגשי שהיא אינה מתמודדת איתה ולכן היא כזו? לא כל כך הבנתי את הקשר בין הסיפור שסיפרת לי לבין השאלה. גם הכותרת, שאמורה לרמז משהו, אינה ברורה. הרי כרגע היא אינה רחוקה מן העין שלך. ואם התכוונת לרמז שאת רוצה להתרחק ממנה כדי לא להמשיך ולהפגע, האם את רוצה חיזוק?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בעילום שם
רחוק מהעין רחוק מהלב
10.12.2005 • 19:19

ד"ר חסון שלום
ותודה רבה על התשובה,המילה ניתוק רגשי לא הייתה ברורההתכוונתי לשאול איך ליצור ניתוק רגשיממנה,כלומר שהרגשות השליליים שלה לא ישפיעו עליי, כי הם אכן משפיעיםומחלחלים, וקשה עם לי עם תוקפנות- אין ספק. איך לא לתת לה ולאנשים אחרים להשפיע על המצב רוח שלי, איך רק להתבונן מהצד ולא להרגיש.

ד"ר אורן חסון
רגישות ואמפתיה
10.12.2005 • 21:19

בעילום יקרה,
הרגישות שלך היא יתרון במצבים מסויימים, וחסרון במצבים אחרים. במצב הזה שאת מתארת, הרגישות שלך, והאמפתיה שלך (היכולת שלך לקלוט את האגרסיות שלה) מפריעים לך. את יכולה, אולי, ללמוד לעטות על עצמך שריון, אבל אז תתחסני מפי רגישות במצבים שבהם את אוהבת את הרגישות שלך, ושאחרים אוהבים אותה בך.אני חושב שמוטב לך לשמור על הרגישות שלך, שהיא מתת נפלאה, להבין שהרגישות הזו היא חלק ממך, ולספוג את התחושות הללו, גם כשהן לא טובות במיוחד, כחלק ממך. כחלק שאת אוהבת, בדרך כלל. ואולי אם תלמדי לקבל את התחושות שלך, תדאגי פחות ותכעסי פחות עליה, שהיא מקלקלת לך את מצב הרוח. אולי אז גם תהיי מחוייכת קצת יותר, ותעבירי אווירה אופטימית בחזרה, במקום להתכנס אל תוכך מתוך חרדה על מה שזה עושה לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083