טיפול לאחר אירוע מוחי: התמודדות עם שינוי

תאריך פנייה: 02.05.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
צופה
לא יכול לראות את אמא שלי סובלת עוד.
02.05.2013 • 20:22

שלום
דר' חסון,לפני כשנה אבא שלי קיבל ארוע מוחי ומאז השתנה הכל.לפני הארוע אבא היה נוהג לעשן המון, ולאחר הארוע הפסיק לעשן עד היום.הוא נוהג להתווכח על כל דבר, הוא חמום מתמיד מאז, תגובות של ילד קטן. עם כל הסבלנות שבעולם מנסים להסתדר איתו ולא הולך, ניסינו לשכנע אותו שיראה נוירולוג אבל הגאווה שלו לא נותנת לו לעשות את זה.אבל גרוע מכך, הוא מתייחס לאמא שלי בזלזול רב, היא מפנקת אותו מעל ומעבר, מבשלת לו, מנקה, מכבסת, באמת אין דברים כאלה. אני אוהב את אמא שלי בכל ליבי ואני בצבא בקושי בבית. הוא זורק לה כל הזמן הערות כמו "פסיכית" ""מפגרת" "כוסאמק" ועוד מלא כאלה.. אמא שלי פשוט לא יכולה כבר עם זה, היא נשארת איתו רק בגלל הילדים שלה. היא הגיעה למצב שהיא פשוט שונאת אותו ומצטערת על זה שהיא דאגה לו כשקיבל את הארוע המוחי.אני בתור צופה מהצד כבר מאוס מההתנהגות שלו, ולא יכול לעשות דבר, אבא שלי בן אדם שלא משנה מה נגיד לו פשוט על כל דבר הוא שם פס, ולא מתורבת במיוחד.אני משתגע איך אמא שלי שורדת את זה, אני יכתוב לך עכשיו גם בתור צופה וגם בתור אמא שלי הסובלת: "מה לעזאזל לעשות איתו? "מצפה לתשובה,תודה רבה לך,הצופה מהצד.

ד"ר אורן חסון
נזקים בעקבות ארוע מוחי
05.05.2013 • 00:27

צופה יקר,
אביך אינו אותו אדם. הוא השתנה, אבל אתה לא. אתה עדיין ממשיך לצפות ממנו לקחת אחריות על מעשיו כפי שציפית קודם, אלא שהוא כנראה שאינו יכול. הוא עבר ארוע מוחי, והשתנה כתוצאה מכך. אתה חייב לראות אותו כאדם אחר, הזקוק לטיפול. אתה לא יכול לדרוש ממנו לחזור למה שהיה, כי הוא לא יכול. ובודאי שזה קשה לאמך, בכך אין לי ספק. אני לא ממעיט בכך מסיבלה.אתם חייבים לגרום לכך שהוא יילך לטיפול, ואולי גם לערב את לשכת הרווחה, ולהתייעץ בגורמים המתאימים איך לכפות טיפול מצד אחד, ואיך להציל את אמך מצד שני. ייתכן מאד שבסופו של דבר היא תצטרך להיפרד ממנו, והשאלה היא איך היא תרגיש עם עצמה במצב כזה. גם לה זה לא פשוט, וגם היא תרגיש רגשי אשם קשים כאשר היא זונחת את הגבר שאהבה, כאשר הוא זקוק לה. וכנראה גם היא, במצב הנוכחי, זקוקה לטיפול, כדי לקבל החלטות נכונות, וכדי ללמוד איך להתנהל איתו, וכדי ללמוד להתמודד עם הקשיים שלה, כי באמת קשה לה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083