הבנת בת הזוג: מה זה אומר לעתיד?
א'
יום הולדת ראשון עם החברה ולא עשתה..
⌄
שלום
דר',יש לי חברה 9 חודשים. חודש האחרון הגעתי ליום הולדתי.הייתי בטוח שהחברה תפתיע אותי או תעשה לי משהו.היא לא עשתה לי כלום, לא הכינה לי כלום, לגבי מתנה? קנתה לי משהו מאוד פשוט זול וסמלי שלא עולה את ה30 שקל.אני מרגיש שאני נותן מעצמי יותר מדי ולא מקבל בתמורה, יש לה יום הולדת עוד כחודשיים ואני מרגיש שלא בא לי לעשות לה כלום.זה היה פשוט נורא, היום הולדת הכי גרוע שהיה לי, מהבאסה לא עשינו כלום ושלחתי אותה הביתה. היא בעצמה אומרת שהיא לא יודעת איך לפצות על היום הולדת הזה.לעשות עם הזוגיות הזאת משהו? "להחזיר" לה על זה ביום הולדת שלה?..מצחיק שאני עד לפני היום הולדת שלי (3 חודש לפני היום הולדת שלה) וכבר חשבתי לקחת אותה לצימר ולקנות לה דברים ולפנק אותה.. באמת שלא בא לי לעשות לה כלום..אשמח לייעוץ,תודה רבה, א'
ד"ר אורן חסון
לאן אתם הולכים בעתיד
⌄
א' יקר,
ראה... למדת משהו על החברה שלך. האם זה שהיא לא רוצה מספיק כדי להתאמץ? האם זה שהיא לא יודעת ואינה בנויה להשקיע בקרובים לה? האם באמת אין לה כדי להשקיע עכשיו? האם היא מרגישה שאתה מצפה למשהו חומרי ולא למשהו אחר, וכשאין לה היא מרגישה מאד מבואסת? - את כל אלה אני לא יכול לדעת. קיימות כמה אפשרויות. אבל למדת משהו עליה. אני מקווה שלמדת את הדבר הנכון, כי מזה אתה גם לומד למה אתה עתיד לצפות בעתיד, ואולי גם מה אתה צריך לעזור לה ללמוד, או לקבל ביטחון כדי לשנות את זה למשהו אחר ומתאים יותר לך. האם אתה יכול? האם לך יש הביטחון העצמי כדי לעשות זאת? אני לא יודע. בחן את זה עם עצמך, כי גם זה יקבע לאן אתם הולכים בעתיד.