טיפול זוגי: תקשורת וגבולות
ריקי
התערבות יתר
⌄
דר חסון שלום,
אני בת 27 נשואה שנתיים, עם בעלי סה"כ 5 שנים. בימים האחרונים אני ובעלי עוברים משבר גדול. הבנתי שכל זה נובע מלחצים גדולים שהופעלו עלינו מצד משפחתו של בעלי "לחיות נכון" (קניית בית, עבודות וכו) הבנתי שיש בינינו הבדלים גדולים בהשקפות העולם והבנתי שהגעתי לקצה היכולת שלי בהתערבות הוריו בנישואינו. אני מרגישה נשואה למשפחתו ולא לבעלי. זה כולל ארוחות משותפות רבות, הליכה תכופה למשפחה המורחבת ובמידה וזה לא נעשה אז מתחילה סחטנות רגשית ואף מאיימת מצד הוריו על תכיפות הביקורים, בנוסף הם מתערבים בכל דבר הקשור בחיינו,תקופה ארוכה אני מרגישה שניסיתי לרצות את כל העולם חוץ מעצמי וזה כולל את בעלי. מצד אחד הוא כל הזמן רוצה להיפגש עם הוריו ומצד שני הרבה פעמים הוא נכווה מהם אך הקשר הזה לא מפסיק ואני נשאבת לתוכו, בתכיפות הביקורים ובנתינת ההתערבות.בעלי מצד אחד רב איתם ומצד שני רב איתי עם אני מעיזה להגיד שמשהו לא בסדר...הבנתי כי הגעתי למצב שאני מתחילה לא לסבול את הוריו של בעלי וזו בעיה קשה.לפני כמה ימים רבתי עם בעלי על משהו גדול ומהותי ביחסים והוא הבין שנצטרך לעשות שינוי על מנת להציל את הקשר. אני מבינה שלא משנה עד כמה הקשר בינינו טוב אני לא מצליחה להסביר את עצמי בנושא הזה , האם מטפל זוגי יוכל לפתור בעיה כזו? ואם כן איך פונים לטיפול זוגי? איך אדע שהמטפל הוא טוב?איזה סוג מטפל עלי לחפש? (פסיכולוג, עו"ס שמתמחה בטיפול זוגי) אני גרה באיזור המרכז אולי יש לך המלצה על אתר או ארגון או מטפל?אציין בנוסף שאין לנו כסף רב.תודה רבה
ד"ר אורן חסון
המשפחה שלו ואת
⌄
ריקי יקרה,
הבעייה שלכם היא בעיה של תקשורת ביניכם מחד, ושל שימת גבולות זה לזו ובעיקר לבני המשפחה, מאידך. את זה תוכלו ללמוד ביעוץ זוגי. מבחינה זו, גם פסיכולוג וגם עובד סוציאלי שלמד פסיכותרפיה וטיפול זוגי הם שווי ערך. ומכיוון שאת גרה באזור המרכז, את יכולה גם לפנות אלי. והדרך היחידה לדעת מי טוב או לא היא לשמוע המלצות. ואם זה אין (ובדרך כלל זה המצב, בשל הדיסקרטיות של התחום), דברו קודם בטלפון עם המטפל הזוגי, לנסות להבין ממנו איך הוא עובד, איך הוא נשמע לכם, ולהחליט אם זה נשמע לכם מתאים או לא. טיפול זול תוכלו להשיג דרך קופת חולים. בדקו שם, וגם את התור. ואם לא, חפשו באינטרנט או בדפי זהב.