חוסר אמון בזוגיות: מה לעשות?
יערה
ריב חולף או טאטוא מתחת לשולחן?
⌄
ד"ר חסון שלום
רב,אני וחברי כבר שנה וחצי ביחד אני סטודנטית והוא עובד במשרה מלאה.אני לומדת רוב שעות היום כך שלצערי אין לי יותר מדי זמן לעבוד. כרגע אני לא עובדת.לפני כמה ימים חברי העלה הצעה שיש איזושהי משרה פנויה אצלו בעבודה, משהו שהבנתי שיכול אולי להתאים לי. בשיחה ראשונית עם המעסיק התברר לי שנתוני העבודה שונים לחלוטין ממה שחברי אמר לי: גם מס' המשמרות וגם מיקום העבודה שנמסר לי היו שונים. כשאמרתי לחברי שזה לא מסתדר לי הוא ישר החל להעלות את הטון שלו ולומר שזו הזדמנות בשבילי ולא הרבה יכולים להיכנס לכזה מקום עבודה מכובד. ממש דחק בי לחזור שוב למעסיק ולומר לו שאני יכולה להתחייב לעבודה הזו.נורא נפגעתי מהיחס שלו ואיך שהעלה את הטון, הוא גם טען שאני מפונקת מבחינת עבודה, דברים שממש הרתיחו אותי. לאחר יומיים שבקושי דיברנו, שוחחנו על זה ולבסוף הוא אמר שלא יתנהג כך יותר אך אני מרגישה שזה יותר מילים מאשר הרגשה אמיתית שלו.כיצד אני אמורה לדעת אם הוא באמת מתכוון לשנות את גישתו? וגם, אני מרגישה שעדיין אחרי שיחה איתו אני כעוסה נורא. למה זה לא עובר לי?אודה לך על תשובתך,יערה.
ד"ר אורן חסון
שימי את כל האבק על השולחן, ובלי רוח
⌄
יערה יקרה,
זה לא עובר לך, כי נפגעת מכך שהוא לא סומך עליך. נפגעת מכך שהוא לא מעריך את הרצון שלך להתאמץ, ואת היכולת שלך לדעת מה מתאים לך ומה לא, ואולי עוד יותר נפגעת מכך שהוא מנסה לכפות עליך את דעתו, ולא מתחשב בדעתך. ואת כועסת ומרגישה נבגדת, גם כי את חוששת שזה אולי משהו שיחזור שוב ושוב בעתיד. לכן, עד שלא תשתכנעי שהוא הבין שזה משהו שאסור לו לעשות ביחסים זוגיים, או עד שלא תדחיקי את זה, זה לא יעבור לך. הספק והחשדנות שומרים עליך שלא לעשות שגיאה, והם נשארים איתך.נסי לחכות לרגע שקט ורגוע ביניכם, ואז לדבר איתו באופן רגוע ככל האפשר, ולהסביר לו, ללא כעס, שאת אוהבת אותו, אבל גם שאת צריכה לסמוך עליו שהוא מקבל את דעתך בעניינים שנוגעים לך, ושהוא סומך עליך. אם הוא רוצה שתנהגי באופן מסויים, שיהיה גלוי לגמרי, שיגיד מה שהוא רוצה, ושיניח לך לבחור אם זה מתאים לך או לא. כי את מצפה מבן זוג שלך שיעזור לך, שכן ייזום סיוע ותמיכה אם אפשר, אבל גם שייתן לך להחליט בעצמך אם זה מתאים לך או לא.