פתיחת נושא רגיש בטיפול זוגי

תאריך פנייה: 04.08.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נבוכית
הכל אומרים?
04.08.2005 • 01:27

בעלי ואני הולכים לטיפול זוגי כבר חודש. יש לי בעיה להפתח לגמריי ולהגיד את הכל.שאני מנסה לחפש את הסיבה אני חושבת שזה בגלל שאני לא רוצה להביך אותו( למשל הייתי רוצה לדבר על היחסי מין שלנו).אני לא רוצה בעצם לפתוח בטיפול זירה שבה אני רק מתלוננת. אני זאת שהדברים מציקים לה: נושא המין, תקשורת , התנהגות ועוד.איך מתגברים על זה? אני יודעת שהדברים האלה חייבים לעלות.הם חשובים מאוד.אבל אני חשה "רחמים" כלפיו. לדבר על האוננות שלו, למשל, אני לא מסוגלת. קשה לי לזרוק את הכביסה המלוכלכת בחוץ.והדברים האלה מבאסים אותי מאוד.האם אני מגזימה? האם כדאי לדבר עם המטפלת לבד על זה קודם?

ד"ר אורן חסון
אומרים, אבל בנפרד
05.08.2005 • 01:18

נבוכית יקרה,
אין ספק שאת חייבת לפתוח את זה. השאלה היא איך. לדעתי את יכולה וצריכה לפתוח את זה בפגישה נפרדת עם המטפל/ת שלכם. בדיוק בגלל הסיבה הזו, ובשל עוד כמה, אני נוהג כבר בפגישה השניה, לפגוש כל אחד מבני הזוג בנפרד, כדי שאפשר יהיה לפתוח את הכל מבלי להכאיב לצד השני, ומבלי לעורר טינה וכעסים. אם לא עשיתם זאת עד כה, טלפני אליה ובקשי לעשות זאת בנפרד, ורצוי שזה יצא ממנה (שהיא רוצה לפגוש אתכם בנפרד), ולא ממך בפגישה משותפת, כדי שלא ייראה כאילו את רוצה לעשות קונספירציה נגדו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083