טיפול זוגי: רגשות, הגיון ופסיכולוגיה אבולוציונית

תאריך פנייה: 14.10.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אני
התלבטות ביחס לטיפולים
14.10.2005 • 20:43

שלום רב
בעבר פניתי אליך ביחס לבעיות זוגיות שהיו (ועדיין יש) עם בעלי. הוא היה עם רגל אחת בחוץ, אמביוולנטי, מתלבט כלפי הרצון שלו בקשר ומשדר שני מסרים במקביל. הלכנו למטפלת זוגית והיא יעצה לנו, בעקבות אבחון של 7 מפגשים, להיפרד, לא משום שאין לנו מה לעשות אחד עם השני אלא משום ששנינו שרויים בבלבול והיא מאמינה שעל כל אחד מאיתנו לטפל בעצמו כדי להבין מה הוא רוצה. המשכתי ללכת אליה לטיפול פרטני ואני מרגישה שהגישה שלה לא מתאימה לי. היא שמה דגש על רגשות, להיות עם הרגש ולחוות אותו. אני דווקא רוצה משהו יותר מעשי, הגישה הרגשית לא ממש מתאימה לי. חשבתי ללכת למן טיפול שנקרא coaching שאולי מתאים יותר לאישיות שלי. האם אני צודקת, או שאני "בורחת" מהרגשות שלי לפי ההשקפה הפסיכולוגית? אני פשוט לא אוהבת לשקוע לרגשות שליליים ומעדיפה לצעוד קדימה. אני מרגישה ש'להיות עם הרגש', זה דבר שתוקע אותי ומעיק עלי.במקביל פנינו לפסיכולוג ילדים, כדי להתייעץ איתו ביחס לילדים. הוא דווקא ניסה לטפל בנו טיפול זוגי; הוא התפלא על החלטת המטפלת, טען שהפרדה שלנו לא מעובדת ובכלל לא ברור לו שאנחנו רוצים להיפרד. מצד אחד היה משהו חזק במפגש איתו ומצד שני זה היה מבלבל ושוב לקח אותי אחורה למקום של ציפיות, אכזבות, אשליות... וזה אחרי שהחלטתי שפרדה היא הדבר הנכון. ללכת אליו לטיפול? מה עושים עם זה?

ד"ר אורן חסון
coaching ופסיכולוגיה אבולוציונית
14.10.2005 • 21:25

אני יקרה,
קודם כל אני רוצה לציין אתכם לשבח על הפנייה לפסיכולוג של ילדים, משום שאני חושב שזה חשוב מאד. יכול בהחלט להיות שהוא צודק בגישה שלו, ואולי כדאי להמשיך איתו גם בטיפול זוגי, אם אתם סומכים על ראייתו הנכונה אתכם.לגבי השיטה: ראי, לרגשות יש תפקיד בניהול חיינו. מצד אחד לא צריך להתעלם מהם, אבל מצד שני גם לא צריך לייחס להם משמעות קוסמית ומיסטית, מה שלפעמים יש נטייה לעשות. רגשות נובעים הן מנסיון קודם, בדומה מאד להגיון אלא שקצת אחרת, עם תגובה איטית יותר לנסיון המצטבר, ותגובה חריפה יותר לארועים רגעיים – אבל הם גם מושפעים לא מעט מהגנטיקה שלנו.coachingאכן ייקח אותך יותר אל ההגיון, ואל פתרון בעיות לפי הארועים והקשיים, וזה באמת יכול להתאים לך יותר.הבסיס שעליו אני מסתמך בעבודה שלי, הפסיכולוגיה האבולוציונית, לוקחת בחשבון את הצד הפונקציונלי של הרגשות, אבל גם את הצרכים, הקונפליקטים והקשיים. היא יוצאת מתוך הנחה שיש בנו מרכיב חשוב שהוא פחות או יותר רציונלי, שמנסה לפתור בעיות וקשיים בעולם מורכב, ושיש לו מטרות מוגדרות (אותן מטרות שהופכות אותנו "מאושרים" יותר). אם תרצי, יש בזה גם מן ה-coaching(אבל עם הגדרת "מטרות" ו"צרכים" שונה מעט), וגם מן הפסיכולוגיה – אבל עם התעסקות מועטה ב"חיבור לרגשות" ועם "תיקון חסכים מהילדות", ועם פחות התעסקות בתת-מודע הפרוידיאני, שחלקו או רובו בעייתי מבחינה תאורטית (אם היא מקבלת שיש משמעות ותפקיד חשוב גם להדחקות ולהונאה העצמית, וצריך להבין את את ההקשר כדי להבין אותן). העניין הוא שזהו תחום חדש, ובארץ בודדים מתמצאים בו, ועוד פחות עוסקים בו באופן טיפולי. גם בעולם זהו תחום מחקרי פורח, אבל תחום טיפולי חדש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אני
coaching ופסיכולוגיה אבולוציונית
14.10.2005 • 23:18

תודה על תגובתך המהירההבנתי ממך שcoaching יכול להתאים לי יותר מטיפול שמתעסק בעיקר ברגשות. אני מקווה שהבנתי נכון (הפסקה השלישית קצת משובשת, בגלל האנגלית). איפה אני יכולה למצוא המלצות על מטפלים מהתחום הזה בארץ?

ד"ר אורן חסון
coaching זוגי (?)
16.10.2005 • 15:19

אני יקרה,
אני חושש שכאן לא אוכל לעזור לך. למען האמת, coaching התפתח קודם כל כקידום מקצועי, אחר כך כקידום אישי (כולל כפיתוח של סדנאות ניו-אייג' ושל יעוץ אישי שעסק גם במיסטיקה), ורק אחר-כך כעבודה זוגית. והאמת היא שאני לא בטוח כמה מאמנים עוסקים בכך, ועד כמה יש להם כלים בנושא הזוגי. כדאי לבדוק זאת היטב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083