התערבות של הורים: איך להתמודד?
סמדר
אם החבר
⌄
שלום רב,
יש לי חבר כבן 28 וחי בבית הוריו(הוא בן הזקונים), ואני בת 25. לאחרונה אמו "מנדנדת" לנו שנצא לטיול משותף לחו"ל. חברי ואני לא מעוניינים ,בעיקר, עקב סיבות כלכליות. אולם אמו לא מפסיקה בדרכים עקיפות וישירות לדבר איתו על הטיול. לפני כיומיים חברי היה במצב רוח שפוף, ולאחר שיחה עמו נראה, שאמו הציקה לו שוב בעניין זה, ועירבה אותי בשיחה- היא אמרה שאני מרחיקה אותו מהמשפחה (מה שבהחלט אינו נכון!!) ואיך הוא אומר שאין לו כסף אם הוא יוצא לבלות ונסע לנופש לפני כמה שבועות. מעבר לכך חברי לא הסכים לומר לי עוד כלום, הוא פשוט לא מוכן לדבר על זה. אני מאוד נעלבתי גם ממה שהיא אמרה עליי וגם משום שאיך היא מעזה להתערב בהחלטות הכלכליות שלנו-כל הטיולים והבילויים יוצאיםמכיסנוולא מכיסה. כרגע אני נמצאת בשלב שבו אני כועסת ופגועה, אני לא מסוגלת להסתכל עליה. מה עליי לעשות?? חברי לא מוכן לדבר על העניין, הוא אומר שאני סתם מכניסה את עצמי לתסביכים.אבקש את עזרתך, מכיוון שאני מרגישה שזה מתחיל לפגוע בקשר בינינו.תודה מקרב לב, סמדר.
ד"ר אורן חסון
להתרחק ממעורבות בלתי ראויה
⌄
סמדר יקרה,
לו אמו היתה פונה אלי, הייתי ממליץ לה כנראה שלא ללחוץ עליו בעניין הזה. אבל לא איתה אני משוחח, ולכן יש לנו בעייה. אלא שבמידה מסויימת אני קצת נבוך כאן, כי את כותבת, לכאורה, דבר והיפוכו. מצד אחד היא רוצה שתצאו ביחד לחו"ל (על חשבונכם, כפי שאני מבין), מה שאמור כנראה לחזק את הקשר ביניכם, ומצד שני היא באה בטענות על כך שאת מרחיקה אותו מהמשפחה. לכן, לא ברור לי מה בדיוק היא רוצה, ונדמה לי שגם לא ברור לך. לפי מה שאת כותבת, עושה רושם שחברך יודע להסתדר לא רע עם אמא שלו, אז אולי הוא צודק, שאת לא צריכה להכניס את ראשך לעניין הזה. באיזה שהוא מקום יש לי רושם שאת חושבת שאמא שלו מסכסכת ביניכם, ושזה החשש העיקרי שלך. אלא שאם זה נכון, ואם את לוקחת ללב את מה שהיא אומרת לך או לו, את משחקת לידיים שלה, שכן זה בדיוק מה שפוגע בקשר שלכם, ואולי אפילו משום שאת חושבת שיש משהו בדבריה, וזה מה שמרגיז אותך (אני רק מעלה כאן נקודה למחשבה, לא יותר). יכול להיות שהדבר הנכון עבורך הוא לשמור מרחק מסויים, ויחסים קורקטיים עם אמא שלו, להיות מאד מנומסת ואדיבה אליה, ולדחות (בנימוס) את דיבוריה איתך בעניין הטיול המשותף שלכם, ולסמוך על החבר שלך שהוא ינהל את היחסים שלו איתה באופן הראוי והנכון.