הבנת צרכים בזוגיות: פתרונות יצירתיים

תאריך פנייה: 18.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
זלתא
אי הסכמה
18.01.2006 • 19:28

ד"ר אורן שלוםאני נשואה בפעם שניה , התחתנתי לפני 3 חודשיםיש לנו בעיה שהיתה קיימת קודם במימדים קטנים ועכשיו מחריפה, ומאיימת לפרק את נשואיבעלי במקור מנצרת, ילידיו מנשואים הראשונים ואימו המבוגרת גרים שם.אינו רישיוןואין לו רכב, בנוסף הוא לא עבד במשך 6 חודשים וצבר חובות גדולים.הוא רוצה לנסוע לנצרת לפחות פעמיים בשבוע חוץ משבת, ושדורש ממני לנסוע עימו.אני לא רוצה לנסוע ,כי:1. יש לי גם ילד בשלבי התבגרות קשים (ולא רוצה לנסוע לנצרת כלל)2. הנני עובד ממרחק שעה נסיעה כל צעד וקשה לי לנהוג מעבר לזה3. המצב כספי לא קלהאם אני צודקת בזה שאני אומרת שצריך להקטין נסעיות, לפחות בהשתתפותי

ד"ר אורן חסון
חוסר הבנה של צרכים
20.01.2006 • 02:55

זלתא יקרה,
אם אגיד לך שאת צודקת, האם זה יעזור לך מולו? ואם אגיד לך שאת לא צודקת, האם זה יעזור לשכנע אותך? – במקרה הטוב אולי תאפשרי לו לנצל אותך לנסיעות, עד שתתעייפי מזה. כך שהשאלה מי צודק ומי לא, בכלל לא רלוונטית. השאלה היא אם את מוכנה להשקעה הזו או לא, ואת אומרת שאת לא מוכנה. אם כך, מה שבעצם היית רוצה לשאול אותי הוא איך לשכנע אותו שירד ממך, כדי להקל עלייך. ברור שהפתרון היחיד הוא להביא אותו למצב שבו הוא יבין את המצוקה שלך, וכמה שקשה לך לעשות את זה. אם תהיה לו אמפתיה כלפי הקושי שלך, הוא לא יוכל להביא את עצמו לדרוש ממך לעשות זאת. במקום זה, הוא רואה את הקשיים שלו, ומצפה ממך להבין אותם. זהו קונפליקט ממשי, שיכול להיות שאין לו פתרון קל, אלא דרך צד שלישי (יעוץ זוגי, שעולה כסף כמובן, ומכאן שיהיה לכם קושי להשתמש בו).לכן אני כאן חורג ממנהגי, ומבקש מהגולשים להביא פתרונות יצירתיים. ואנא, לא פתרונות לפשרה, שכן את זה אני מניח שזלתא כבר ניסתה, אלא פתרונות הקשורים לדרכים להביא אותו להבין את הצרכים של זלתא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083