טיפול זוגי עמוק: מה עושים?
אדוה
זוגיות בקרשים
⌄
שלום
אנחנו נשואים כבר 8 שנים יש לנו שני בנים קטנים. בעלי עובד בחברת הייטק ומצליח יפה אבל הוא כל הזמן עסוק. יש לו לפחות 2 לילות לבנים בשבוע בהם הוא עובד על המחשב במטבח שזה חדר העבודה שלו. אנחנו שוכבים פעם בכמה חודשים אין בינינו שום תקשרות בכלל כלום! אני עובדת רק יום בשבוע ובשאר השבוע נמצאת עם הילדים כך שאני הרבה יותר פנויה ממנו. אבל יוצא שגם באותן דקות בהן הוא לא עובד ולא ישן והילדים ישנים אנחנו פשוט לא מדברים גם אם אני פונה אליו הוא אומר שהוא לא רוצה לדבר איתי. כי בזמן שהילדים ערים אני כועסת ורוטנת כל הזמן.בכלל אני בת 40 ולא זוכרת תקופה בחיים בה הייתי כל כך עצבנית וחסרת שקט ובעיקר עצובה כמו בתקופה האחרונה. התחלנו טיפול אבל זה היה יקר ועמוק לי מידי אז ברחתי. חשבתי ללכת לטיפול דרך קופת חולים אבל כבר אין לי אנרגיות לעשות כלום. רק שהשנים יעברו אגדל את ילדיי בשקט כלכלי ואז נראה כבר מה יהיה. אני אפילו חושבת שאם בעוד כמה שנים יהיה לי מאהב זה לא ממש נורא כי גם ככה בעלי לא שוכב איתי אז מה כבר יכול להיות לפחות שלא אמות לא נאהבת!
ד"ר אורן חסון
טיפול עמוק
⌄
אדוה יקרה,
לעיתים קרובות טיפול הוא אכן עמוק. אבל זה מה שרצית, לא? אולי את רוצה ללכת לכמה פגישות ולפתור את הכל, אבל את בעצמך מבינה שבמקרה שלך זה לא ייתכן. אתם זקוקים לטיפול שורש, להגיע לכל העומקים הרגשיים שלכם כדי להבין מה קורה, וכדי לטפל בזה. את עצמך צריכה ללמוד להתמודד עם קשיים ועם אי הסכמות ועם האופי שלך שאולי הוא לא תמיד מקל על זוגיות, שלא לדבר על עצמך, וזה לא קל. ואם את בורחת מזה, תישארו עם בעיות שאינן פתורות. ובמקרה הזה, כנראה שהפתרונות שאליהם את מגיעה הם הפתרונות היחידים. הבחירה, בסופו של דבר, היא שלך, אדוה.