טיפול זוגי: סבלנות וציפיות
מאיה
ייעוץ בבקשה
⌄
שלום
שמי מאיה(שם בדוי)אני מאוד מבקשת עזרה /ייעוץ מקצועי שיתרום לי להגיע להחלטה שאני מאוד מתלבטת לגביה,יש לי חבר כשנתיים וחצי, אנחנו גרים יחד מזה כ- 5 חודשים,יש אהבה ,יש משיכה (אומנם דועכת לאט לאט מצידי לפחות)- הוא בחור מקסים וטוב לב, עבר איתי הרבה קשיים ודברים נעימים ופחות נעימים וטובים בשנתיים הללו, היה לי לעזר ומשענת שזה הדבר שאני הכי זקוקה לו בעולם בגלל ההיסטורייה שלי...תמך בי והיה לצידי.בקיצור יש הרבה יתרונות ויש גם הרבה חסרונות כמו לכולנו.ב5 חודשים הללו מאז שאנו גרים יחד יש יותר ריחוק מאז ומתמיד שקודם לכן היה פחות אנחנו מתווכחים על שטויות, השגרה שוחקת אני עובדת לומדת, הוא גם עובד ולומד, כבר לא יוצאים (גם בגלל תקציב) לא מדברים הרבה , כל דבר שהשני עושה מפריע לאחר...לפני שעברנו לגור יחד אני זוכרת שגם היו הרבה מריבות, ויכוחים אני אפילו לא זוכרת על מה אבל באופן כללי על דברים שטותיים וילדותיים. אני חושבת שהוא לא יודע עדיין לקבל אותי איך שאני עם זה שאני מושלמת לפעמים בעיניו ועם זה שיש לי גם חסרונות משלי..אפילו התחלנו עכשיו לפני שבועיים תהליך של טיפול זוגי כבר פעמיים שהיינו בינתיים ויש עוד .. העמדות שלנו והגישות די שונות מהותית אחת מהשנייה ואני יודעת שזה גם טוב וצריך השלמה של אחד את השני אבל לפעמים זה כאילו יוצר קיר בנינו ורק יותר ויותר מריבות, ויכוחים והתרחקות.אני השבוע אהיה בת 28 והזמן עובר מרגישה נורא לא טוב עם המצב בנינו והעניין שאנחנו גם אוהבים אחד את השני ולדעתי רק בגלל זה אנחנו עוד ביחד.והזמן עובר ואנחנו יחד אני מזכירה לך שנתיים וחצי כמאט ,זה הרבה בשבילי כדי לדעת.. והעניין שאני ממש לא יודעת! מה לעשות. וצריך להחליט כבר אי אפשר בקצב הזה זה מרגיש תקוע ולא מתקדם לאף מקום- ואני מרגישה שצריך ממש להחליט מה יהיה איתנו -והאם יש טעם בכלל בטיפול הזוגי הזה כי הוא לדעתי לא ממש עובד עלינו ז"א עדיין הוא רב איתי על שטויות וכל מיני דברים בעייתיים כאילו שסתם הטיפול ישנו- הוא לא ממש מיושם או שזה בגלל שזו רק התחלת טיפול לא יודעת... מבקשת עצה טובה מפורטת כמה שאפשרי, ויעילה. הכי הרבה שאפשר בבקשה – איך להמשיך ככה, ומה לעשות...תודה רבה מאיה
ד"ר אורן חסון
טיפול לוקח זמן
⌄
מאיה יקרה,
טיפול לוקח זמן. הזמן הזה הוא גם משתנה מזוג לזוג, כי זוגות רבים בהתחלה רק פותחים את הקלפים מה שאולי מעורר קצת מתח (ולפעמים להפך – יש יותר מודעות ותקווה, והמתח יורד), וזה תלוי גם בקצב שבו המטפל נותן את האינפוט שלו. אתם רק שבועיים בטיפול, ואת כבר איבדת סבלנות. זה לא טוב ולא נכון, כי זה אומר שהציפיות שלך מוגזמות. המשיכו לדבר על זה. אחרי הכל (וזו שאלה אליך) – כאשר אני מכיר אתכם כל כך הרבה פחות, במה אני יכול לעזור לך מאשר המטפל/ת שלכם? כל מה שאני יכול וצריך לומר לך הוא להיות סבלנית, כי כזה התהליך.