חוסר בטחון בזוגיות - מה עושים?
דנה
שבורה לגמרי
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני בחורה בת 29 יצאתי עכשיו מקשר עם בן זוג בן כמעט 35.היה לנו קשר זוגי מאוד בעייתי, לא הייתה אמונה בינינו, הוא היה עצבני כמעט כל הזמן (וגם אני לא טיפוס רגוע במיוחד) וידעתי שהקשר הזה קשה לי מאוד.נשארתי איתו כמעט שנה כי אני מאוד אוהבת אותו.הריב האחרון שלנו היה על מעבר למגורים משותפים והשיחה על הנושא הגיעה מצידי.לפני חודש שדיברנו על זה הוא אמר עוד 3 חודשים בוא נבחן מה קורה בינינו קודם ונראה שאנחנו מסתדרים.לפני יומיים דיברתי איתו על זה שוב ושוב הוא ענה ל עוד 3 חודשים.מאוד התעצבנתי והתחלנו לריב על זה. באותו היום נסעתי אליו והיה בלאגן רציני כי אפשר לומר שממש רדפתי אחריו לנסות ולתקן את מה שעשיתי אבל הוא לא היה מוכן להקשיב וברדיפה הזו ובכל הטלפונים אליו רק הרחקתי אותו יותר.הבנאדם היום לא מוכן לשמוע ממני וכרגע אנחנו לא בקשר. ניסיתי להתנצל בפניו אך הוא לא ממש היה מוכן להקשיב ואפילו אמר שהוא כבר לא אוהב אותי.ממש כואב לי כל הנושא הזה, ומאוד מאשימה את עצמי.מה לעשות? האם ליצור איתו קשר בעוד כמה ימים שדברים יירגעו או פשוט עם כל הכאב (ויש הרבה) להמשיך הלאה?הוא אמר שהוא ימשיך הלאה אבל אני לא יודעת כמה הוא התכוון לזה כי אולי זה היה דיבור מתוך עצבים, מתוך זה שגרתי לו בטלפון. חשוב לי לציין שבעבר היו בינינו המון פרידות ותמיד איכשהו חזרנו להיות ביחד. מה אני עושה? אנא עזרתך.
ד"ר אורן חסון
חוסר בטחון גדול
⌄
דנה יקרה,
מה שאני קורא אצלך בין השורות הוא חוסר בטחון גדול שלך. למרות הקשיים ביניכם, למרות שהוא עצבני כמעט כל הזמן, למרות שהוא לא מרגיש מוכן עדיין לחיים משותפים איתך, את עדיין רוצה להיות איתו. אני מתרשם שזה לא רק בגלל הדברים שכן טובים בו, אלא כי את לא בטוחה שיהיה מישהו אחר מוצלח שירצה בך. אולי גם בגלל שעון הזמן שדופק, ואת מרגישה את הפעימה שלו ופוחדת להתחיל מההתחלה (כן, גיל 30 בפתח, וזה מפחיד הרבה מאד נשים רווקות).כזוג, יש לכם הרבה קשיים, ורצוי מאד שתלכו ליעוץ זוגי. כאשה, את רואה את חסרונותייך, ואולי מנפחת אותם, ואז הם גדלים לבד עוד יותר. אם אתם לא זוג, אני ממליץ לך ללכת בעצמך לטיפול פרטני כדי לפתור עניינים שבינך לבינך. זה ייקל עליך אחר-כך למצוא בן זוג ראוי. ובינתיים, אני חושש שכדאי להמתין כמה ימים, ולנסות לעשות את מה שעשיתם בפרידות הקודמות שלכם שחיבר אתכם ביחד, אם זה מה שאת רוצה לעשות.