טיפול זוגי: נקודת מבט חדשה

תאריך פנייה: 26.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרון
נערות ליווי
26.07.2006 • 21:40

שלום
לך ד"ר אורן חסון.אני בת 23, יוצאת כבר שנתיים עם בחור שאותו אני מאוד אוהבת בן 27.יש לי בעיה שאין לי מושג איך אני מתגברת עלייה, אני כל כך מיואשת שבא לי למות.אני אוהבת את חבר שלי מאוד, אבל יש משהו שאני לא מצליחה לסלוח לו עליו או להבין אותו ולכן יש חלק בו שאני כאילו שונאת, וזה הורג אותי מבפנים לדעת שהבן אדם שאני הכי אוהבת בעולם ורוצה לחיות איתו כל חיי הוא גם מישהו שאני שונאת ולא מצליחה להתגבר על זה.חבר שלי היה הולך לפני שהיינו חברים לנערות ליווי, עזוב שזה דבר מלוכלך וזול בעיניי, אבל זה כמו אונס בעיניי, הרי הבחורה ששוכבת איתך לא עושה את זה מתוך רצון ומשיכה אלא בגלל זהיא חייבת את הכסף שלך ואתה מנצל אותה ואת החולשה שלה ועושה בה כרצונך.חבר שלי יודע עד כמה אני אנטי בנושא הזה והואגם מבין ומצדיק אותי, אבל לפניי שלושה חודשים ניפרדנו, אחרי חודש של לבד חזרנו, הוא סיפר לי שהוא היה אצל נערת ליווי.הוא אמר שזה היה מגעיל אבל הוא היה חרמן וגם חברים שלו ניסו להוכיח לו שהוא רק חרמן ולא באמת אוהב אותי. הדבר הוכיח את עצמו הפוך ולי נותר להתמודד עם זה ששוב הוא עשה את הדבר הנורא הזה.אני לא מצליחה לשכב איתו כל פעם עולה לי בראש תמונה שהוא עם מישהי וכאילו אונס אותה, אני בוכה כל לילה זה מייאש אותי וגם אותו. מה עושים?הוא אמר לי פשוט לשכוח מהכל אבל אני לא מצליחה לעשות את זה. נכון שקיבלתי אותו בחזרה וחודשיים שלמים הדחקתי את זה אבל כל לילה כשאנחנו שוכבים זה עולה לי שוב.אתה חושב שאני צריכה טיפול?תודהשרון

ד"ר אורן חסון
חשוב שיחלוק את השקפת העולם שלך, אבל
27.07.2006 • 19:10

שרון יקרה,
אולי יעיל יותר ששניכם תגיעו לטיפול. והסיבה היא שבמצב זה, כאשר תוכלי שוב להסביר את דעתך ואת הרגשתך, וכאשר תראי שהוא באמת מפנים, תוכלי לקבל בטחון רב יותר שהוא לא יעשה זאת שוב.יחסים בין גברים לנשים הוא דבר מורכב מאד. האם אשה שרוצה להרוויח כסף, ועושה זאת עם גבר זר בעזרת סקס, היא נאנסת יותר או פחות מאשה שעושה זאת בגלל שהיא פוחדת שבן זוגה יעזוב אותה? יותר או פחות מאשה שלא בא לה, אבל לא רוצה להתעמת עם בן זוגה, ומעדיפה לעשות את זה מאשר להתייגע בויכוח ארוך איתו (ראי גם את הקישורהזה, כדוגמא מעשית)? מה שאני רוצה לומר הוא שאת לא אוהבת את המקצוע הזה, ובצדק. בין היתר גם כי הוא מסמל הבדלים חברתיים, מעמדיים וכלכליים בין גברים לנשים. אבל זה לא בהכרח אונס על-ידי הגבר. זה אולי שיתוף פעולה שלו עם הפער שיוצרת החברה בין מעמדות, שמאפשר לנשים להשתמש בגופן כדי לקדם מעמד כלכלי, דרך גברים שיש להם אפשרות כלכלית. אבל זה נכון גם לגבי אנשים שאוכלים במסעדות ונותנים טיפ למלצרים. אחרת, אבל דומה. ועושה רושם שמלצרית שנראית טוב גם תקבל טיפ גדול יותר. מגברים. זה יופי לנסות ולשנות את העולם, וזה טוב מאד שאת רוצה שבן זוגך יחלוק איתך את השקפת העולם החשובה שלך. אבל זה יותר זה, מאשר אונס. את יכולה להיות מאד צודקת בדרישה שלך ממנו שיראה זאת כמוך, וקל לי להבין מדוע זה חשוב לך. אבל וחבל שתראי אותו רע ממה שהוא באמת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083