התלהבות מגבר ביישן: מה עושים?
ליאת
פרפרים -האם יש משיכה ?
⌄
שלום .
אני רווקה בת 30 . לפני כחודש התחלתי לצאת עם בחור בן 34 , רווק , פגשתי אותו באינטרנט .לבחור יש עבודה מסודרת, הוא עצמאי, גר לבד, דיי נבון אבל מאוד ביישן . אנחנו יוצאים כבר חודש והבחור לא יוזם שום מגע פיזי . לא ליטוף, לא החזקת היד, לא נשיקה . לא כלום .אני מחפשת פרפרים , ריגושים, התאהבות ובינתיים זה לא מגיע . מצד אחד אני מסתכלת על הנתונים היבשים (עבודה, יציבות,פוטנציאל לבן זוג נאמן) שאני מחפשת בבן זוג, אבל מצד שני הייתי רוצה לחוש מאוהבת .התאהבתי כבר מס' פעמים בחיי כך שאני יודעת מה ההרגשה, אבל תמיד התאהבתי בטיפוסים שלא היו מעוניינים לבנות איתי קשר רציני.האם זה יגיע במהלך הזמן ?כשהוא מתקשר אני לא חשה שום התרגשות, כשאני נפגשת איתו ,כנ"ל .האם לעזוב אותו ולחפש ריגושים או להפעיל את השכל הישר ולנסות לבנות איתו זוגיות בריאה ויציבה . אני מאוד מעוניינת במישפחה וילדים .תודה
ד"ר אורן חסון
לתת לו מספיק בטחון שידליק גם אותך
⌄
ליאת יקרה,
כפי שכתבת, הבחור ביישן ולא מורגל במגעים עם נשים. העניין הוא, וכאן המילכוד, שהתלהבות של אשה מגבר מוגברת, במידה רבה, על-ידי ההתלהבות שלו כלפיה (כמובן, אם הוא מוצא חן בעיניה). הסיבה לכך היא כנראה ההבנה שאם הוא מתלהב ממך, הרי זה סימן שהוא רוצה אותך מאד, ושאפשר יהיה לסמוך עליו לקשר טוב לעתיד (יותר מגבר שמתלהב פחות). יש כמובן גם צד אחר להתלהבות כזו, והוא שאם הוא מתלהב יותר מדי, אז אולי זה מגיע מחוסר נסיון עם נשים, כי גבר מנוסה מאד היה מתנהג במצב זה יותר במתינות. הוא הרי כבר התנסה בנשים מוצלחות כמוך גם קודם.ומכיוון שבן הזוג הנוכחי שלך הוא גם לא מנוסה ובעיקר ביישן (שנובע אולי מהחשש להידחות ואולי מלעשות משהו שיפגע בך), המרכיב הזה במשיכה שלך אליו, הנובע מההתלהבות שלו כלפייך, לא קיים. מכאן שגם אם הוא מוצא חן בעינייך, קשה לך להתלהב ולהתרגש.יכול להיות שזה יגיע לשניכם עם הזמן. אצלו, דרך הבטחון שהוא ירכוש בעזרתך, וגם אצלך דרך הבטחון הגובר שלו. אם הוא מוצא חן בעינייך, אז אולי במקום לחזור כבר עכשיו למעגל החיפושים, תני לשניכם צ'אנס עוד חודשיים-שלושה, ואולי תצליחי לתת לו מספיק בטחון שידליק גם אותך.